Stadsontwikkeling/Bouw- en Woningtoezicht (2001/12081)

Op 16 september 1993 is de nieuwe Bouwverordening Nieuwegein, aan de hand van het model van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), vastgesteld door de raad. Sindsdien zijn er drie wijzigingen vastgesteld. De vierde wijziging van de bouw-verordening Nieuwegein is overeenkomstig de zevende serie wijzigingen op de Modelbouwverordening opgesteld door de VNG.

Deze zevende serie wijzigingen speelt in op ‘drastische vereenvoudiging van de bouwregelgeving’ die op rijksniveau spelen. De wijziging waar het hier om gaat, bevat geen principiële vernieuwingen, maar slechts aanpassingen aan de jurisprudentie en normherzieningen sinds juli 1997, alsmede het herstel van kleine onvolkomenheden. Meerdere wijzigingen betreffen regelgeving op het gebied van sloopwerkzaamheden, met name het stilleggen hiervan.

Voorheen was enkel regelgeving voor het stilleggen van bouwwerkzaamheden in de bouwverordening opgenomen. Voor het stilleggen van sloopwerkzaamheden wordt aangeraden mandaten te verstrekken aan ambtenaren die reeds gemandateerd zijn voor het stilleggen van bouwwerkzaamheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren