Stadshuis in de rode cijfers

Ik las tot mijn grote schrik dat er een structureel tekort is van 300.000 euro van de exploitatie van het Stadshuis. Misschien was die schrik wel te verwachten maar we zitten nu toch alweer een paar jaar in het centrum en wij als inwoners hebben hier niets over gehoord of hebben we niet goed geluisterd naar mevrouw Bakthali? Dit raadslid heeft wel erg lang geroepen dat er zaken niet kloppen, zou dit een feitje zijn waar zij wel gelijk in heeft?

Maar nu heeft het college nieuwe plannen bedacht om het atrium aantrekkelijker te maken maar u snapt het al: dat kost weer extra geld. Is dit nu een bodemloze put of kan het nog ten goede keren?20150928_eurosgroot

Een bodemloze put is trouwens wel een aardige vergelijking want ook de parkeergarage lijdt verlies. Heeft dit en de vorige colleges geen inzicht gehad in de kosten en geen idee gehad wat er allemaal bij komt kijken om zo’n groot project uit te voeren en tot een goed einde te brengen?

Maar nu is er weer een onderzoeksbureau ingeschakeld om dit vast te stellen. Alweer een onderzoeksbureau die ook weer flink geld verdient aan de ondoordachte plannen van de gemeente.

Misschien loopt er in Nieuwegein wel een persoon rond die dat had kunnen bedenken, Ik denk persoonlijk dat er wel zeker 200 rond lopen die dat hebben kunnen inschatten en een mooi plan kunnen bedenken. Je hoeft natuurlijk geen raket wetenschappen gestudeerd te hebben om te kunnen zien dat dit hele project ons jaren geld gaat kosten. Dit is een plan geweest dat van te voren al gedoemd was extra geld te kosten.

Drie scenario’s zijn er nu bedacht en voorgesteld aan de raad . Maar of daar nu van die lichten in zitten die dat kunnen overzien betwijfel ik eerlijk gezegd en natuurlijk de goede daar gelaten maar volgens mij zijn die roepende in de woestijn. Welke 3 scenario’s zijn er bedacht: A: alle organisaties uit het Stadshuis vertegenwoordigd in het atrium B: De WIL en de stadswinkel verhuizen naar beneden en C; de bibliotheek verhuist naar beneden (vrij vertaald)

Het college stelt de raad voor om voor B te gaan Kosten: 1,6 miljoen maar die worden gedekt uit de vrijvallende kapitaallasten van de Kom. Wat staat hier nu eigenlijk? Het college, het maakt niet uit welk college en wanneer want het huidige college is toch verantwoordelijk, heeft gewoon geld weg gehaald bij De Kom om zo het gat te gaan dichten bij het Stadshuis, wederom een vrije vertaling☺

Maar ik heb nog een andere optie: dat gebouw op de Martinbaan staat nog steeds leeg dus weer een verhuisketen maken door de stad en terug en het huidige stadshuis verkopen aan een belangstellende. Maat dat zal wel weer te kortzichtig zijn en natuurlijk weet ik dat ook wel maar eerlijk gezegd doet de gemeente dit al jaren: gewoon iets opschrijven wetende dat het niet klopt en dan de vermoorde onschuld spelen.

Mensen dit gaat ons geld kosten waarschijnlijk gaan we aankomende jaren fors meer OZB betalen om zo dat college geld te geven om hun speeltjes ten uitvoer te brengen. Misschien moeten we eens een college proberen die eerst nadenkt over de uitgaven, een paar zuinige huisvrouwen?

Met hartelijk groet
Jan met de pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk