St. Antonius Nieuwegein niet seniorvriendelijk

Iets meer dan de helft van de ziekenhuizen in de provincie Utrecht mag het keurmerk ‘seniorvriendelijk’ voeren. Landelijk ligt het aantal hoger, namelijk een op de drie ziekenhuizen. Dit keurmerk is dinsdagmorgen uitgereikt door een aantal samenwerkende ouderenorganisaties die het onderzoek de afgelopen maand hebben uitgevoerd. De onderzoekers: ‘Het ziekenhuis is een plaats waar de meeste mensen beter worden. Helaas toont onderzoek aan dat 30 tot 60% van de oudere ziekenhuispatiënten er op achteruit gaan, in plaats van vooruit. Daarom is het belangrijk dat ziekenhuizen hun beleid aanpassen aan de wensen en behoeften van ouderen.’

Opvallend is dat de twee Utrechtse locaties van het St. Antonius geen gegevens beschikbaar hebben gesteld aan het onderzoek. De St. Antonius locatie in Nieuwegein deed wel mee aan het onderzoek maar scoorde een onvoldoende.

De ziekenhuizen zijn onderzocht op een breed aantal punten, waaronder de toegankelijkheid voor ouderen en de begeleiding bij het levenseinde. Ook is meegenomen of ouderen één duidelijk aanspreekpunt hebben, of de verpleegafdeling zijn ingericht voor ouderen en of de senioren gastvrij behandeld worden. De resultaten zijn te lezen op de site van de onderzoekers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk