Een koek die een beetje het midden houdt tussen een cake en een zacht brood. Supersnel gemaakt en het liefst in dikke plakken gesneden, met boter, geserveerd terwijl de koek nog warm is. Heerlijk bij de thee en als tussendoortje. Voor 10-12 plakken:
300 g witte bloem
½ theelepel zout
1 theelepel dubbelkoolzure soda
3 eetlepels fijne-suiker
100 g gemengd gedroogd fruit
1 geklopt ei
200 ml karnemelk Extra: broodblik van 1 kg inhoud Verwarm de oven voor tot 190/170 gr C.
Beboter het broodblik.
Zeef de bloem, het zout en de dubbelkoolzure soda in een deegkom.
Voeg de suiker toe, maak een kuiltje in het midden en voeg het gedroogde fruit, het ei en de karnemelk toe.
Mix licht en snel tot een zacht deeg ontstaat.
Bestuif de handen met bloem, haal het deeg uit de kom en kneed het heel kort.
Druk het deeg in de vorm en zet deze op een rooster in het midden van de oven.
Bak 35 tot 40 minuten tot de bovenkant een goudbruine kleur heeft en het gebak stevig aanvoelt.
Laat de vorm iets afkoelen en stort de koek op een plank.
Serveer in dikke plakken en met boter. Koek/gebak
Tijd 50 minuten
Bron: 101-Cakes & Bakes Tip
Als gedroogd fruit kun je krenetn, rozijnen, gedroogde abrikozen, gedroogde pruimen, gedroogde appel, gedroogde cranberries nemen, of gewoon Tutti-Fruiti. Snij het wel in reepjes of stukjes.NB.
Op 4 oktober was het dierendag en op 5 oktober was het Vergeten dierendag. Een dag om aandacht te vragen voor alle vergeten dieren. De dieren in de bio-industrie, proefdieren in laboratoria, dieren die hun leven in kooien slijten of die als oud vuil gedumpt worden. Mishandelde en misbruikte dieren, het dier als gebruiksvoorwerp.
Beetje raar om een recept aan al die vergeten dieren op te dragen, maar ik doe het toch en het is geworden de “Gestippelde Hond”. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief, het pannetje hiernaast