Sportief dagboek

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week de derby tussen JSV en Geinoord.

Hans: ‘De Nieuwegeinse derby tussen JSV en Geinoord heeft een duidelijke winnaar opgeleverd. Op een druk bezocht sportpark Galecop won de thuisclub het bekerduel afgetekend met 4-1, waarbij Barry Zwezerijnen zich onderscheidde met een onvervalste hattrick. Eerder had hij tegen Nieuw Utrecht ook al twee keer gescoord zodat zijn saldo al op vijf treffers staat in de bekercompetitie. Door deze zege heeft JSV zich samen met DHSC (dat eveneens met 4-1 won van Nieuw Utrecht) nu al voor de volgende ronde.’

,,Erg teleurstellend’’, noemde trainer Charles Loots het optreden van zijn formatie tegen rivaal JSV. ,,Het is duidelijk dat we nog niet klaar zijn voor de competitie en dan beter voor de dag moeten komen als in deze derby. Ik had gehoopt dat de jongens juist tegen deze tegenstander vol gas zouden geven, maar dat kwam er niet van. Voor rust was ons speelveld te lang, na rust deden persoonlijke fouten ons de das om.’’ Na de 0-3-nederlaag thuis tegen DHSC is dus duidelijk dat Geinoord dat nog zonder Elvin Hardeveld (kuitblessure) en Robin Jansen (gekneusde voet) speelde, nog niet in competitievorm, is.

Voor de nieuwe JSV-trainer Harry Buur is deze uitslag natuurlijk wel een opsteker met het oog op het naderende seizoen. Twee klinkende overwinningen in het bekertoernooi zal de ploeg van voorzitter Ton van Kippersluis die in het najaar aftreedt als preses, het nodige zelfvertrouwen hebben gegeven. Behalve de drie treffers van Barry Zwezerijnen maakte ook voormalige Geinoorder Michel van der Valk de openingsgoal terwijl bij Nieuwe Utrecht een week geleden Martijn Kroneman de prestatie van Barry Zwerijnen evenaarde en eveneens drie goals op zijn naam bracht. Met het scorend vermogen zit het bij JSV momenteel dus wel naar wens.

Hans van Echtelt in gesprek met trainer Charles Loots: ,,Erg teleurstellend’’, noemde trainer Charles Loots het optreden van zijn formatie tegen rivaal JSV. ,,Het is duidelijk dat we nog niet klaar zijn voor de competitie en dan beter voor de dag moeten komen als in deze derby. Ik had gehoopt dat de jongens juist tegen deze tegenstander vol gas zouden geven, maar dat kwam er niet van. Voor rust was ons speelveld te lang, na rust deden persoonlijke fouten ons de das om.’’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren