Sportief dagboek

Het was een bijzonder gunstig weekeinde voor de Nieuwegeinse zaterdagclubs. JSV won in de laatste minuut via een winnende goal van Patrick Heesakkers bij DTS in Ede terwijl Geinoord ook in de slotfase door Vincent Griffioen in veilige haven werd geschoten in de uitwedstrijd tegen Unitas in Gorinchem. Het werd 0-2 voor de Nieuwegeiners die daarmee een goede stap in de goede richting zetten.

Het gevolg is namelijk dat beide ploegen zijn opgerukt naar de tweede plek op de ranglijst. Komende zaterdag komt middenmoter Lienden naar sportpark Galecop terwijl Geinoord gastheer is van koploper GRC op bezoek komt. De ploeg uit Giessen heeft slechts en puntje meer op de ranglijst, je kan dus spreken van een ware topper op Parkhout.

Kortom, er kan een mooie seizoen groeien voor beide verenigingen. JSV heeft momenteel een indrukwekkende staat van dienst in defensief opzicht: slechts twee tegentreffers tot nu toe. Doelman Pascal Florie is daarmee waarschijnlijk de minst gepasseerde doelman in Nederland bij de standaardteams en hoopt dat fraaie record natuurlijk nog een poosje in handen te houden.

Overigens startte dit weekeinde ‘de week van de scheidsrechters’ waarbij de KNVB de arbiter positief in het middelpunt van de belangstelling wil zetten. Voor mij was dat geen probleem omdat ik altijd al een bijna overdreven aandacht voor de arbitrage heb, omdat ik deze hobby zelf gedurende een lange reeks van jaren heb beoefend. Scheidsrechters worden door mij in iedere wedstrijd dan ook nauwlettend gevolgd.

Zo ging afgelopen zaterdag mijn aandacht uit naar twee sterke uiteenlopende arbitrale feiten die met FC Utrecht van doen hadden. Zaterdagmorgen besloot de 82-jarige Herman Servaas zijn loopbaan als scheidsrechter met de juniorenwedstrijd van de FC tegen ADO Den Haag op sportpark Zoudenbalch. Na afloop tracteerde hij op Limburgse vlaai om het geheel een feestelijke afronding te geven. Helaas was ik verhinderd om dit unieke afscheid van dichtbij mee te maken, erg spijtig.

Een aantal uren later acteerde een van de jongste scheidsrechters uit het betaald voetbal, Martin van de Kerkhof uit Breukelen, bij FC Utrecht – Go Ahead Eagles. Je kan dus zeggen dat oud en jong elkaar op dezelfde dag afwisselden bij deze club, en dat juist in ‘de week van de scheidsrechter’. Het is de bedoeling dat het tonen van respect voor arbiters niet beperkt blijft tot deze week, maar ook het gehele verdere seizoen van toepassing zal zijn en daar ben ik natuurlijk een warm voorstander van…!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren