Sportief dagboek

Voor de voetballiefhebbers in Nieuwegein is het seizoen toch nog een beetje met een anticlimax afgesloten. JSV (zaterdag) kon een prachtig voetbaljaar niet afronden met een bekroning, het laatste duel tegen DFS (Door Fusie Sterk) in Opheusden werd met maar liefst 6-0 verloren. Ook voor kampioen Geinoord was er een tegenvaller omdat het tweede team evenals JSV voortijdig uit de nacompetitie verdween via een 0-2-thuisnederlaag tegen rivaal Roda uit Leusden, waar uit nog met 2-3 was gewonnen.

Tja, verliezen hoort ook bij voetbal maar dit keer mag met opgeheven hoofd teruggekeken worden. JSV heeft als promovendus immers een ijzersterke indruk gemaakt door tot het laatste moment in de race te blijven. Trainer Frenk van der Kleij zal dan ook via de voordeur van sportpark Galecop zijn werkzaamheden mogen stoppen. Zijn opvolger bij JSV, Michael van de Berg had een minder prettig afscheid bij zijn huidige club Benschop: die ploeg degradeert namelijk naar de tweede klasse na het dubbele verlies tegen Veensche Boys.

Komend seizoen zien we dus vrijwel zeker de Nieuwegeinse derby tussen Geinoord en JSV op het programma mits beide ploegen in dezelfde afdeling worden ingedeeld, streekgenoot Benschop is helaas weggevallen. Voor Geinoord zit er morgenavond nog een leuk toetje te wachten op het sportpark in Lopik wanneer een erewedstrijd wordt gespeeld vanwege de prestatie van spits Vincent Griffioen. Die is immers samen met Davy Boon van Lopik topscorer geworden van de Lekstreek-regio en krijgt daarom morgenavond om 19.15 samen met zijn rivaal de topscorerbokaal uitgereikt. Een kwartier later begint de wedstrijd waarna het seizoen er ook eindelijk op zit voor Geinoord.

Zelf heb ik het Pinksterweekeinde zonder voetbal doorgebracht en dat is altijd even winnen. Wel heb ik een bezoek gebracht aan een voetbaltentoonstelling in het Volksbuurtmuseum in de Waterstraat 27-29 in Utrecht. Daarbij zijn allerlei vedetten uit het Utrechtse voetbal terug te zien in de vorm van foto’s, posters en video-opnamen. Ook Nieuwegeinse helden van weleer zag ik voorbijkomen zoals Wim de Jongh (voormalig topscorer van Elinkwijk en ooit tweede op de schutterslijst van de eredivisie) en natuurlijk Gerrit Krommert die onlangs is overleden. Een aanrader voor iedere rechtgeaarde voetballiefhebber die geniet van de nostalgie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren