Sportief dagboek

Het had een mooie hervatting van de voetbalcompetitie kunnen worden. De streekderby tussen Benschop en JSV beloofde alle goeds, zeker omdat er ook nog een eens een pikant tintje aan die wedstrijd verbonden was. De huidige trainer van Benschop, Michael van de Berg is komend seizoen werkzaam bij de opponent van deze middag, namelijk JSV. Kortom, tal van elementen voor een attractieve pot.

Helaas gooiden de weergoden roet in het eten, in de vorm van enkele fikse sneeuwbuien. Dus de fans van Benschop moeten geduld hebben voor de komende duels tegen LRC (uit) en WNC (thuis) terwijl JSV zij hoge klassering moet gaan verdedigen tegen Roda ’46 (thuis) en De Meern (uit). Mits de weergoden ons de komende weken gunstiger gezind zijn dan in dit weekeinde het geval was.

Voor Geinoord kwam de afgelasting tegen Nivo Sparta niet zo slecht uit, want trainer Rudy Jansen zou in Zaltbommel enkele vaste krachten gemist hebben. Topscorer Vincent Griffioen is nog steeds niet helemaal genezen van zijn liesblessure terwijl vleugelverdediger David Jackson in het buitenland vertoefde. Ook Colin van Hoogdalem was niet helemaal okselfris zodat er volop geïmproviseerd had moeten worden door de technische staf van Geinoord.

De ploeg van Parkhout heeft zich de afgelopen weken via oefenwedstrijden in het ritme gehouden, met wisselend succes. Zo werd op eigen veld met 1-3 verloren van DST oftewel Dutch Soccer Team Eritrea, een ploeg van talentvolle allochtone spelers die gehuisvest zijn in Gorinchem. Ook tegen ’t Vliegdorp werd een nederlaag geleden (2-1) maar Elinkwijk (3-2) en IJFC (5-0) werden met een nederlaag naar huis gestuurd. (Zie foto)

En wat heb ik nu gedaan op deze voetballoze zaterdag? Geen bezoekje aan Benschop-JSV maar een winterwandeling in de besneeuwde bossen van Amerongen waar het overigens ook goed toeven was. De fysieke conditie is weer wat bij gewerkt na alle feestdagen terwijl als tussenstop een smakelijke kop koffie werd genoten in pannenkoekenhuis et Berghuis, een aanrader.

Toevallig was er bij ons bezoek juist een kinderfeestje gepland. Toen er een grote verjaardagstaart werd binnen gebracht, ben ik achter de piano gaan zitten en heb spontaan een ‘Lang zal ‘ie leven’ gespeeld hetgeen erg op prijs werd gesteld. En zo werd het toch nog een onvergetelijke zaterdagmiddag zonder voetbal. Hopelijk kan ik volgende week weer positieve berichten melden van de sportvelden in Nieuwegein.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren