Katern

Sportief dagboek 2016 (1)

De bal rolt weer, voor de voetballiefhebbers betekent dat 2016 nu echt begonnen is. Zelf stond ik zaterdagmorgen al vroeg langs de lijn in Utrecht om een wedstrijd van ‘onze’ E-pupillen te bekijken. Het was de laatste ontmoeting in het kader van de najaarscompetitie, de derde plaats stond op het spel. En toen mijn kleinzoon met 5-4 had gewonnen, kon er nog een heuse ereronde af.

Voor de grote jongens van Geinoord, JSV en Vreeswijk start het seizoen pas over twee weken. Dan begint Geinoord op Parkhout met een heuse streekderby tegen Breukelen, terwijl JSV het in een uitwedstrijd moet opnemen tegen Woudenberg. Intussen heeft deze ploeg er al een mini-trainingskamp opzitten in Groningen terwijl deze week ook nog een oefenwedstrijd tegen Argon op het programma staat.

Toch viel de naam van JSV afgelopen zaterdag toch nog, toen ik op Radio Utrecht naar het rechtstreekse verslag luisterde van de oefenwedstrijden die in de regio gespeeld werden. Dat ging allereerst om FC Utrecht – Volendam die in 5-1 eindigde. Maar ineens hoorde ik de naam van Patrick Heesakkers noemen, hij is de voormalige topscorer van JSV die nu bij GVVV en maakte nu de derde goal voor de Veenendaalse topklasser.

Zolang de eerste elftallen uit Nieuwegein nog niet aan de bak moeten, zal ik me in het weekend tevreden moeten stellen met jeugdvoetbal. Dat is geen straf want ik sta altijd gezellig langs de lijn te keuvelen met de ‘harde kern’ van vaders, moeders en ook grootvaders die iedere zaterdagmorgen de moeite nemen om vroeg op te staan om met elkaar hun kroost aan te moedigen.

Ook de naam Geinoord valt dan geregeld bij deze ontmoetingen omdat de zoon van voormalig topscorer Jeroen Lubbers ook van de partij is. Hij heeft dezelfde passeerbewegingen als zijn vader en kan soms ook elegant laten vallen, ook dat heeft Mika van geen vreemde. Hij is trouwens van alle markten thuis, want om beurten keept hij met mijn kleinzoon Guus. En ook dat gaat hem verdienstelijk af. Tot zover het jeugdvoetbal, in de volgende dagboeken komen de senioren weer aan bod.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk