Sportief dagboek (17)

Eigelijk mag ik deze aflevering geen sportief dagboek noemen omdat ik zaterdag geen enkele voetbalwedstrijd kon bezoeken. Het was immers 5 december en op deze feestdag ging alle aandacht uit naar het Sinterklaasfeest. Dus geen JSV – GDC of Roda – Geinoord en ook geen De Graafschap – FC Utrecht op pakjesavond. Al deze duels werden vanuit mijn ooghoeken gevolgd, hetzij via ‘tweets’ op de computer of via Radio Utrecht op afstand.

Daardoor moest ik op Galecop de lekkere koffie missen, ingeschonken door de dochter van de befaamde Nieuwegeiner Gerard van Leur en natuurlijk de gesprekjes met de sympathieke bestuursleden van deze club. Ook heb ik op Galecop geen treffer gezien van de Nieuwegeinse formatie die via goals van Daniel Makkee, een penalty van Jonathan Mehrez en een onvervalste hattrick van Barry Zwezerijnen met liefst 5-1 over GDC heenwalste. Een mooie sportieve revanche na de pittige nederlaag van een week geleden tegen DFS.

Ook Geinoord verraste in positieve zin door in Leusden de lastige uitwedstrijd tegen Roda met 1-3 te winnen. Na het gestaakte duel van vorige week tegen Zuidvogels herpakte de formatie van coach Frans Schuitemaker zich opmerkelijk, bij rust was de eindstand al bereikt via treffers van Chanan (2x) en Sharif. In de tweede helft die bij kunstlicht gespeeld werd vanwege de invallende duisternis, kon doelman Renes zich onderscheiden met enkele knappe reddingen maar de uitzege kwam niet meer echt in gevaar.

FC Utrecht maakte mijn voetbalplezier op deze voetbaldag compleet door drie punten van de Vijverberg te plukken. Ik heb weinig meegekregen van al deze overwinningen want 5 december stond in het teken van Sinterklaas. Voor mij een raadsel waarom er op pakjesavond gevoetbald moest worden maar dat is een ander verhaal. Ik was in ieder geval met kleindochter Niene bij het vrolijke gebeuren van de partij, ver weg van het voetbalgebeuren.

Komende zaterdag hoop ik weer op de velden te vertoeven, dan staan de volgende duels op het programma: De Merino’s – Geinoord en JSV tegen koploper Sliedrecht op het programma staan. Een dag later hebben we dan nog de kraker FC Utrecht – Ajax, het jaarlijkse hoogtepunt in Galgenwaard. Gelukkig is er dan geen Sinterklaas viering meer zodat niets een bezoek aan de voetbalvelden in de weg zal staan…!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren