Sportief dagboek (15)

Hans van Echtelt schrijft normaal gesproken iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Maar, omdat Hans door familieomstandigheden tijdelijk niet naar sportvelden kan gaan, is hij voor het dagboek momenteel afhankelijk van zijn ‘rapporteurs’ die hem geregeld bij zijn absentie van volledige informatie voorziet.

Een doelpoging van uitblinker Miguel Brown, maar het schot van de Geinoord-aanvaller zal worden geblokkeerd door doelman Giordanno van der Pol van Maarssen (Foto: Gerard van Vliet)

Gerard van Vliet: ‘Op een koud, kil en mistig sportpark Daalseweide startte nde bezoekers uit Nieuwegein voortvarend. Al na 8 minuten scoorde Miguel Brown door onoplettendheid in de verdediging va de thuisploeg. Uiterst traag rolde de bal uiteindelijk over de doellijn, waar een verdediger alsnog de bal kon wegwerken. Het was jammer dat assistent-scheidsrechter Sandra Klein Leferink deze keer geen positief advies geven aan arbiter Theo Verbij, dat de bal geheel en al de doellijn was gepasseerd. Het is maar goed dat deze scheidsrechter vanuit zijn ‘helicopterview’ had geconstateerd dat het een geldig doelpunt was. De spelers van de thuisploeg waren het daar natuurlijk absoluut niet mee eens. Toch bleef hij bij zijn beslissing en had Miquel Brown er weer een belangrijk doelpunt bij.’

‘Ik denk dat Miquel zijn draai enigszins heeft gevonden want hij was tot aan de 70 minuut, waarin hij werd gewisseld volop aanwezig en af en toe zeer gevaarlijk. Voorafgaande aan de wedstrijd informeerde ik bij trainer Gerrit Plomp, of er wijzigingen in de opstelling waren ten opzichte van vorige week. Zijn visie: ,,ik zie geen noodzaak om wijzigingen door te voeren. We speelden tegen BFC met een goed collectief. Ik verwacht dat we die lijn vandaag zullen doortrekken.’’’

‘Het hoe en waarom keeper Mitchell van Oort er niet bij was en vervangen werd door Mitchell Temming is mij niet duidelijk. Jammer dat uitgerekend hij in de 44e minuut op een kopbal van goaltjesdief Gokhan Yasar niet alert reageerde en zodoende de thuisploeg vlak voor rust langszij bracht. Onterecht in mijn ogen want eerder was Miguel Brown in het strafschopgebied al onder de kunstgraszoden gestopt, maar weigerde deze keer arbiter Verbij de bal op de stip te leggen.’

‘In de tweede helft voerde de thuisploeg het tempo flink op en ging wat beter voetballen dan het af en toe chaotische spel dat dit team de eerste helft had laten zien. Geinoord verdedigde goed met steunpilaren Michiel van der Valk en Sem Koolsteeg in het centrum van de verdediging. Het was echter de snelle Dion Gerritsen die tien minuten voor tijd uit een rebound de 2-1 kon scoren. De bakens bij Geinoord werden verzet en diverse kansen gecreëerd maar niet benut. Met een mist-troostig gevoel verliet ik het sportcomplex, niet alleen vanwege het onnodige verlies van drie punten maar zeker ook door misdragingen van zogenaamde supporters van de thuisploeg. Scheidsrechter Theo Verbij uit Ilpendam werd hierdoor ook nog persoonlijk geraakt vertelde hij mij na afloop in de bestuurskamer.’