Sportief dagboek (15)

Het feit dat zowel bij JSV – Montfoort en Roda Boys – Geinoord zaterdagmiddag vooraf een minuut stilte in acht werd genomen voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Frankrijk, legde een schaduw over deze voetbaldag. Sport komt dan toch op de tweede plaats en dat gold natuurlijk ook voor de Sinterklaas-intocht die onder meer in Vreeswijk op het programma stond.

Zelf koos ik deze zaterdag voor een bezoek aan JSV – Montfoort omdat ik tal van bekenden kon begroeten bij beide clubs. Zo ontspon zich tijdens de rust een boeiende discussie tussen de aanwezigen over het feit dat trainers anno 2015 al in november kunnen besluiten of ze al dan niet hun contract willen verlengen. Bij Montfoort heeft die discussie al geleid tot een voortijdig vertrek van coach Alain Hijman die op Sportpark Galecop was vervangen door interim-trainer en oudspeler Lodewijk Drost.

De 42-jarige Drost zag zijn ploeg een 3-1-achterstand alsnog ongedaan maken en dat zal zijn JSV-collega Michael van de Berg met enig afgrijzen hebben gezien. Want via treffers van Jeroen Scholman, Bjorn van der Horst en Martijn Kronemann (penalty) leek de Nieuwegeinse formatie op rozen te zitten, maar het pakte anders uit. Bij Montfoort scoorde ene Joey van Ede (23) de gelijkmaker, hij is de zoon van de voormalige FC Utrecht-keeper Jan Willem van Ede. Was er op sportpark Galecop dan toch sprake van een Drost-effect?

Over strafschoppen gesproken, Geinoord mocht zich gelukkig prijzen dat tegenstander Roda Boys /Bommelerwaard tal van kansen en zelfs een strafschop miste zodat de Nieuwegeinse formatie van trainer Frans Schuitemaker met een ‘gestolen’ punt uit het sportpark in Aalst vertrok. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels op het programma, de ploeg heeft dus een extra weekje rust. Hopelijk wordt er dan in een politiek rustiger klimaat gespeeld dan nu.

Een sombere aantekening bij deze wedstrijd is het feit dat Joey Hirdes die lange tijd geblesseerd was, ook nu weer een poosje uitgeschakeld zal zijn met liesproblemen die hij op de training van donderdag opliep. Een fikse tegenvaller voor deze talentvolle speler die mogelijk pas na de winterstop weer inzetbaar zal zijn. Een andere schaduwkant is het aantal gele kaarten dat Geinoord wekelijks oogst. Ook in Aalst trok de arbiter liefst vier keer geel en dat gebeurt te vaak via onnodige overtredingen.

Zondagmiddag was ik te gast op een winderig en regenachtig sportpark Blokhoven in mijn woonplaats Schalkwijk om Vreeswijk weer eens in actie te zien. De ploeg van trainer Henri Berghoef mocht voor rust van het fikse windvoordeel profiteren maar deed daar te weinig mee. Pas vlak voor het rustsignaal werd de gelijkmaker (1-1) op het nieuwe scorebord gebracht. Dan deed thuisclub Schalkwijk het in de tweede helft beter, ging stormachtig van start met de snelle 2-1 tot gevolg. Uiteindelijk werd het 4-2 voor de gastheren in een wedstrijd die Vreeswijk niet had hoeven verliezen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren