Sportief dagboek

Het was een mooi moment voor de fans van Geinoord toen zaterdagmiddag de openingstreffer van hun club op het scorebord werd gezet (zie foto) door de jeugdige Joey Benschop (9) op het sportpark van De Zwerver. Het jeugdlid van deze club nam deze taak op zich nadat naamgenoot Joey Hirdes, de nummer tien van Geinoord, onderuit gehaald was door verdediger Tom van der Linden. De doelman van de thuisclub Daniel Borsje was vervolgens kansloos op de inzet van elf meter, feilloos ingeschoten door specialist Niels Maat. Via Mick Brookman werd het uiteindelijk ook nog 0-2 zodat Geinoord nu zelfs al een kloof van zes punten heeft geslagen met de concurrentie. Dat biedt mooie perspectieven.

Tot zover het goede nieuws van het zaterdagfront want promovendus JSV leed de derde nederlaag op rij, na VVZ en SVL was nu Almkerk te sterk voor de Nieuwegeinse formatie die blijkbaar een iets mindere periode doormaakt. Voor rust zette Erwin Verbruggen de thuisclub op 1-0, via een penalty werd het snel in de tweede helft via Jelle Stalenhoef 2-0 en Hans Keller bepaalde de eindstand op 3-0. Voor JSV is het zaak om de wonden te likken en over twee weken thuis tegen Eemdijk weer eens aan de winnende hand te blijven. Dit duel wordt overigens gefloten door de voormalige betaald voetbalscheidsrechter Ruud Bossen, die nu weer bij de amateurs actief is. Een opmerkelijke rentree, in het spoor van Roelof Luinge.

Ook voor JSV (zondag) geen bijster leuk weekeinde, een 7-1-nederlaag bij KVVA in Amersfoort is geen uitslag om de fans een mooie zondag te bezorgen. Vreeswijk deed het met een 2-2 gelijkspel tegen SVF uit een stuk verdienstelijker.

Wat maakte ik nog meer mee op deze zonovergoten zaterdag? Een uiterst opmerkelijk feit bij het jeugdvoetbal, want het duel van mijn kleinzoon werd tijdelijk gestaakt omdat de leider van het bezoekende team, de F1 van Hoograven, zich had gestoord aan het juichen van de ouders van thuisclub Delta Sports. Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt, gelukkig werd na een afkoelingsperiode van vijf minuten de wedstrijd hervat en kon de wedstrijd letterlijk in alle rust uitgespeeld worden…..

Dinsdagavond speelt Elinkwijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Utrecht, een jaarlijkse traditie, om 19.30 uur op Zuilen. Vooraf zullen de ‘oude sterren’ van Elinkwijk en Velox tegen elkaar aantreden als voorwedstrijdje en bij die ontmoeting zal ik als scheidsrechter fungeren. Volgende week kan ik melden in mijn dagboek of ik het er heelhuids afgebracht heb en of ook hier een afkoelingsperiode nodig was….!

Op het sportpark van De Zwerver wordt de 0-1 voor Geinoord aangebracht door De Zwerver-jeugdlid Joey Benschop. (Foto Gerard van Vliet-Geinoord)

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren