Spoedreparatie Emmabrug vanwege defect aan een cilinder

Vanwege een dringend defect aan de cilinder van de Emmabrug, is Rijkswaterstaat genoodzaakt om een spoedreparatie uit te voeren. Zonder deze reparatie kan de brug maandenlang niet bediend worden. Dit heeft als gevolg dat te hoge schepen niet door de Koninginnensluis kunnen varen.

De Emmabrug wordt vanaf zaterdag 20 juli aanstaande niet meer bediend en is daarom op maandag 22 juli en dinsdag 23 juli volledig afgesloten voor alle scheepvaart. De brug blijft omlaag en is wel toegankelijk voor al het wegverkeer. Voor hoge schepen is de doorvaart vanaf dit moment niet mogelijk. Automobilisten worden wel verzocht een alternatieve brug te gebruiken. Er worden verkeersmaatregelen getroffen, zoals omleidingsborden, om het verkeer in goede banen te leiden.

Erfgoedtour
Rijkswaterstaat Midden Nederland laat onze redactie weten: ‘We houden hierbij rekening met de Erfgoedtour van de Landelijk Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig die dit weekend in Vreeswijk langs komt. Daarom wordt op maandag 22 en dinsdag 23 juli de cilinder vervangen. De brug is dan volledig afgesloten voor verkeer. De herstelreparaties zijn op woensdagochtend afgerond, zodat de Erfgoedtour Vreeswijk via de Koninginnensluis kan verlaten.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk