Spinvis doet try-out in ’t Veerhuis

Op zondag 13 oktober aanstaande speelt Spinvis, de band van Erik de Jong uit Nieuwegein, in ‘t Veerhuis. Samen met Lucas Oldeman brengen ze een try-out van een muziekvoorstelling die volgend jaar in première gaat.

Deze voorstelling, genaamd ‘Overvecht’ gaat over het ontstaan van een nieuwbouwwijk aan het begin van de 70er jaren van de vorige eeuw. In dit verhaal kijken de architecten van boven op de stad die ze hebben gebouwd, ze zien de levens van de mensen in de flats en huizen. In de liedjes bezingen ze het wel en wee van de nieuwe bewoners.

Omdat dit een echte try-out is, zijn er nog geen decor en kostuums, maar het verhaal kan worden verteld en de liedjes natuurlijk worden gespeeld. Het concert wordt aangeboden door Spinvis in samenwerking met ‘t Veerhuis. De entree is gratis, maar … vol=vol.

In verband met het beperkt aantal zitplaatsen is vooraf aanmelden verplicht. Dit kan door een e-mail te sturen naar: secretariaat@tveerhuis.nl.

Over Spinvis
Begin 2004 won Spinvis een Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent. Op 28 maart van dat jaar won Spinvis samen met cabaretière Lenette van Dongen de Annie M.G. Schmidt-prijs (onderscheiding voor het beste theaterlied) voor het door hem geschreven lied Voor ik vergeet. Ook in 2004 maakte hij met Bente Hamel, Ingmar Heytze en anderen het hoorspel op het album “Het hoofd van Ferdinand Cheval”. In mei 2023 won de Nieuwegeiner de Lennaert Nijgh Prijs 2023.

Het in 2002 uitgekomen Lo-Fi-debuut laat werk horen dat Spinvis op een zolderkamertje in elkaar knutselde. Hij maakte daarbij vooral gebruik van computers, maar ook van allerlei andere attributen zoals fluitjes en pandeksels. De mix van eenvoudig klinkende maar zeer zorgvuldig gearrangeerde popmuziek en opzienbarende teksten levert een succesvol en opzienbarend cultalbum op. Smalfilm en Bagagedrager worden kleine hitjes.

Na het relatieve succes van zijn debuutplaat wilde De Jong zijn nummers ook live ten gehore brengen in theaters. Hiertoe vormt hij een liveband bestaande uit muzikanten van verschillende generaties (waaronder zijn vader Walter de Jong, acteur Hans Dagelet, VPRO-presentator Han Reiziger en Jan van Eerd), omdat hij op zijn eerste album ook samples uit verschillende periodes gebruikte. Een aantal livenummers wordt samen met wat overig materiaal verzameld op het tweede album, Nieuwegein aan zee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk