Spinaziecurry

Vandaag weer eens wat anders, heb geshopt bij de Turkse toko in Nieuwegein, en vond geweldig mooie wilde spinazie, toch een treat, dus spontaan dit gerecht eromheen bedacht.

Het is wel een gerecht om 2 dagen van te eten.

Voor 2 personen:
2 bossen verse wilde spinazie
2 zoete puntpaprika’s
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
een curry boemboe van de toko naat keuze, mag ook een kerie boemboe zijn
150 ml kokosmelk
scheutje oljfolie
ongeveer 1 cm verse gemberwortel
2 groene Spaanse pepers (1 mag ook hoor!)
100 ml Griekse of Turkse yoghurt
2 takjes munt (de blaadjes daarvan)
2 theelepels kerriepoeder
150 gram mini tomaatjes
450 gram krieltjes of aardappelschijfjes.
scheutje olijfolie

De spinazie schoonmaken en de groffe stelen verwijderen.
De paprika’s grof snijden
De knoflook hakken
De Spaanse peper(s) hakken zonder de zaadjes
De sjalotten hakken
De gember fijnhakken
De spinazie in een grote pan 5 minuten bakken en het daarna goed laten uitlekken, opzij zetten.

In een blender de knoflook, sjalot , Spaanse pepers, gember en muntblaadjes pureren.

In een hoge pan wat olie verwarmen, en de knoflook-peper-gember-sjalot puree zacht smoren tot het heerlijk gaat geuren, daarbij de paprika, mini tomaatjes, kerriepoeder en boemboe, de yoghurt en gember, de kokosmelk en aardappelen (ik kook ze altijd even voor, ongeveer 8 minuten)

De spinazie erbij , zacht smoren, een minuut of 15, het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen.

Erg lekker met lamsvlees of naanbrood.

Eet smakelijk, en tips of tricks weer naar kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk