Gisteren een tropische dag, te warm om uitgebreid te koken,ik maakte een pastsalade met 2 soorten zalm, eigenlijk verder met ingredienten die ik in huis had (op de zalm na)
Voor 2 personen, voor ruime portie of genoeg salade voor 2 dagen kookte ik 250 gram pasta al dente, beetgaar.afgieten, extra verge olijfolie erover en wat peper en zout erdoor mengen
4 reepjes ansjovis
1 bekertje crème fraiche
1 gedroogd chili pepertje
3 gedroogde zontomaatjes
1 eetlepel kappertjes
sap van 1 limoen
dit meng je door de pasta, inclusief een zak rucola, ongeveer 10 gehalveerde mini tomaatjes,5 fijgehakte augurkjes, 2 fijngehakte sjalotten en
200 gram gerookte zalm in snippers.
Ondertussen in een pan 2 zalmfilets bakken in ruim boter, afblussen met wat witte wijn weinig zeezout erover.
Eet smakelijk!