Speciallympics in Nieuwegein

Van 11 t/m 15 mei worden de Speciallympics georganiseerd in Nieuwegein. Het door Sport ID en haar partners georganiseerde evenement is onderdeel van een programma wat ingericht is voor mensen die het lastig vinden om aan te haken bij reguliere sport- en beweegactiviteiten. Hierbij werkt Sport ID Nieuwegein samen met de partners gemeente Nieuwegein, Reinaerde, algemene hulpdienst Nieuwegein, Infinity Freerun, Stichting Nedereind, WIJ 3.0 en JSV Nieuwegein.

Het programma bevat een divers aanbod aan activiteiten. Op deze manier spelen de organisatoren in op de verschillende behoeftes onder de doelgroep. De week begint op maandag 11 mei van 18:15-20:00 uur met zwemmen in Merwestein. Bij stichting Nedereind is op 12 mei een tafeltennistoernooi van 19:00-22:00 uur. Op 13 mei vinden twee activiteiten plaats in de sporthal van Merwestein, Free running en Batminton. Free running is van 16:00-18:00 uur en badminton van 18:00-20:00 uur. Vrijdag 15 mei is er zowel een rollertour en voetbaltoernooi. De twee uur durende rollertour, naast rolstoelgebruikers ook toegankelijk voor wandelaars of mensen met een (duo)fiets, start om 10:00 uur (bij Merwestein). Het voetbaltoernooi is van 14:00-18:00 uur en wordt georganiseerd bij voetbalvereniging JSV.

Naast deze week worden ook, gedurende het jaar, structureel een divers aanbod van activiteiten voor deze doelgroep georganiseerd. Bij ieder individu wordt gekeken welke activiteiten mogelijk zijn. Geïnteresseerde kunnen op elk moment meedoen aan zowel de structurele activiteiten als natuurlijk de evenementen in de week van 11 mei. Meer informatie over het structurele programma is te vinden op de website van Sport ID Nieuwegein (sportactiviteiten/speciallympics).

Kijk voor meer informatie over de activiteiten en inschrijven op de website van SportID of bel 030-6004261. Inschrijven voor één of meerdere activiteiten doet u via de website of door een mail te sturen naar c.vanderlingen@merwestein.nl

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren