Spaanse spinazie tortilla

Recept gekregen van een Spaanse facebook vriendin, dus authentiek Spaans!

Nodig voor een tortilla voor 4 personen:

6 flinke aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm
2 uien gesnipperd
2 paprika’s in blokjes
4 eieren
1 kilo spinazie
2 knoflook teentjes
peper en zout
olijfolie

De aardappel blokjes beetgaar koken en afgieten
In een pan de knoflook en uitjes aan fruiten en daarbij de spinazie, paprika en zout/peper
Zachtjes stoven, ongeveer 5 minuten.

In een schaal de eieren stukslaan, daarbij het spinazie mengsel en de aardappeltjes en goed husselen.

Een beetje olie in een koekenpan en het spinazie – aardappel – eimengsel op een matig vuur bakken, een beetje aandrukken.
Na 6 minuten de tortilla omdraaien (met een bord) en opnieuw 6 minuten bakken.

Heerlijk met aioli of een verse salsa.

Voor reacties of eigen recepten; kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk