Sneltram

De CDA-fractie van Nieuwegein heeft haar zorgen uitgesproken over de veiligheid van de sneltram. CDA-raadslid Gerben Horst ‘vindt de verkeersveiligheid van groot belang, zeker voor voetgangers en fietsers.’ Daar kan ik inkomen.

Maar het gaat verder. Volgens hem lijken de tramoverwegen een risicovol punt in het Nieuwegeinse verkeersnetwerk. Vooral voor voetgangers en fietsers. Kan ik ook inkomen.

Daarom heeft hij vragen gesteld aan het college, kritische vragen om precies te zijn. Politici hebben nu eenmaal een neus voor kritische vragen.

Zo wil Horst graag inzicht hebben in het aantal ongevallen tussen de sneltram en weggebruikers in de afgelopen vijf jaar, (kan hij zelf zo opzoeken).

Verder wil hij weten hoe de tramoverwegen in Nieuwegein beveiligd zijn. Met deze vraag gaat hij politiek gezien behoorlijk de diepte in: hij wil niet alleen weten hoeveel overwegen er beveiligd zijn, en hoeveel niet, maar hij wil vooral weten welke overwegen beveiligd zijn met slagbomen.

Zou Gerben in Nieuwegein wonen? Is er iemand van de CDA-fractie die weleens met de sneltram reist? Zelf heb ik namelijk nog nooit een slagboom gezien en zo vaak reis ik niet met de tram. Politiek gezien is het natuurlijk geen enkel punt om naar de bekende weg te vragen. Maar goed.

Gerben weet trouwens ook niet wie er verantwoordelijk is voor de beveiliging van de tramoverwegen. Dat gaat hij aan de gemeente vragen. Omdat hij dat niet weet. Dat heb je als je lid bent van de gemeenteraad, dan weet je dat soort dingen niet. Dan ga je dat vragen. En als niemand het weet, gaan ze het uitzoeken. En als de burgermeester het niet weet, dan heeft hij een probleem, want de burgemeester hoort dit soort dingen te weten. Dan heeft Gerben pas echt beet. Mooier wordt het niet: een burgemeester die struikelt over een tramwegovergang.

Maar zover is het nog lang niet. Eerst wil Gerben zijn punt maken. Er moeten slagbomen komen, voor elke tramovergang. En dat verzint hij niet zelf, het stond nota bene in het CDA-verkiezingsprogramma.

Gerben maakt zich daarnaast nog meer zorgen. Dat heb je met politici. Die maken zich 24/7 gratis zorgen over ons. Omdat wij burgers namelijk niet te vertrouwen zijn. Omdat wij geen verantwoordelijkheid nemen voor wat we doen. Het steekt Gerben als geen ander. Hij blijft zich zorgen maken over mensen die illegaal langs het tramspoor lopen, en hij vindt het erg ‘dat er kennelijk niets aan te doen is om mensen op dat gevaar te wijzen.’ En het is ook een probleem dat mensen niet zelf opletten. En zomaar op de fiets met muziekdoppen in de tramoverweg nemen. Of erger nog: op de fiets telefoneren. Terwijl dat volgens Horst tot minder aandacht leidt voor het verkeer en daardoor de kans op ongelukken vergroot.

Beste Gerben, zou je eens willen uitzoeken of het haalbaar is om slagbomen te plaatsen bij zebrapaden?

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren