Snackbar ‘t Anker krijgt ‘klappen’ van de consumentenbond

De consumentenbond houdt geregeld onderzoeken naar allerlei produkten. Begin januari was het de beurt aan de patat, dit onder de zin: ‘fout vet verpest frites’.

Beoordeeld werd de kwaliteit van de patat op 49 plaatsen in heel Nederland: in cafetaria’s, patatkramen en fastfoodzaken. De versgebakken patat werd ter plekke door vier smaakonderzoekers beoordeeld. Deze analyseerde het gebruikte vet en keken naar de aanwezigheid van de mogelijk kankerverwekkende stof acrylamide. Enkele dagen later zijn alle zaken nogmaals bezocht om het toeval uit te sluiten.

Ook in Nieuwegein deden de smaakonderzoekers hun onderzoek. Snackbar ‘t Anker aan de Handelskade was aan de beurt en kreeg uiteindelijk bijna de slechtste beoordeling van de 49 aangedane zaken. Het eindoordeel voor de patat van snackbar ‘t Anker aan de Handelskade van de consumentenbond was: ‘niet krokant, droog, melig, vies vet, korrelig, niet gaar, niet dooreetbaar en enkele donkere stukjes’. Met deze uitslag kreeg snackbar ‘t Anker ‘klappen’ en werd uiteindelijk zesde van onderen in de rij van 49.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk