SLON richt nieuwe omroep op

De Stichting Lokale Omroep Nieuwegein (SLON) heeft besloten om Nieuwegein Radio per 31 december van dit jaar op te heffen en is begonnen met de oprichting van een geheel nieuwe omroep. De doelstellingen die de SLON zichzelf heeft gesteld, zijn de afgelopen jaren niet gehaald, blijkt uit een evaluatie van de gemeente Nieuwegein.

Het nog nieuw te vormen bestuur van de SLON zal een nieuwe omroep oprichten. Nieuwegein Radio wordt opgeheven, inclusief de programmering, de studio en de zender. Het enige bestuurslid dat op dit moment blijft is Henk van der Veen. Hij is in de regio vooral bekend door zijn jarenlange werk als bestuurslid van de RANO-ziekenomroep:

“Een gemeente als Nieuwegein verdient een goed draaiende lokale omroep. Voor Nieuwegein Radio zie ik echter geen kansen meer. Ik ben niet tevreden over het imago van de omroep en bovendien voldoet de programmaopzet niet aan de eisen die aan een lokale omroep mogen worden gesteld. De oprichting van een nieuwe omroep geeft de kans om radicaal te vernieuwen. Oude gewoonten moeten verdwijnen. Medewerkers mogen geen beroep meer doen op ‘verworven rechten’. Er moet een programmering komen die is gebaseerd op de behoefte van de luisteraars”. De SLON houdt de mogelijkheid open, om met buurgemeenten een samenwerkingsverband aan te gaan in een regio-omroep.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren