Skiteam Nieuwegein pakt vijf medailles in Hoofddorp

Skiteam Nieuwegein uit Nieuwegein wist een week geleden nog 15 van de 24 medailles mee naar huis te nemen tijdens de skiwedstrijd in Oss, en afgelopen week, tijdens het nationale punten skieden, kon het team uit Nieuwegein in Hoofddorp er vijf aan toevoegen. Twee daarvan waren goud.

skiteam nieuwegein

De skibaan in Hoofddorp bekend staat als een moeilijke baan. In Hoofddorp is de skibaan gemaakt van een ander type plastic matten en is gebouwd op een metalen stelling, terwijl veel andere skibanen in Nederland gebouwd zijn op voormalige vuilnisopslagplaatsen, nethals in Nieuwegein. Daarom deden er van de 93 deelnemers van skiteam Nieuwegein maar 13 skiërs mee.

Bij de meisjes tot acht jaar heeft Puck Grootgeest uit IJsselstein een mooie tweede plek behaald en mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen. Esmee de Jong, eveneens uit IJsselstein won een mooie bronzen medaille. Bij de jongens tot acht jaar won Thijs Stekelenburg uit Nieuwegein weer een zilveren medaille.

Bij de meisjes onder de 14 jaar won Jeanne Geelkerken uit Montfoort een gouden medaille met haar eerste plek en bij de dames van 18 jaar en ouder heeft Indy van Zijl uit Harmelen weer de gouden medaille gewonnen waardoor zij de koppositie wist te bemachtigen in het algemeen klassement.

Volgende week vindt de wedstrijd in Dordrecht plaats, ook daar hopen de sporters van Skiteam Nieuwegein weer mooie prijzen weg te slepen!