Sint in Nieuwegein

Sint Nicolaas brengt zaterdag 16 november – kort na zijn landelijke intocht in Zaltbommel – ook al een bezoek aan Nieuwegein. De goedheiligman komt om 13.30 uur met zijn boot aan bij ’t Sluisje aan de Herenstraat in Nieuwegein-Noord (Jutphaas). Burgemeester Cor de Vos zal de Sint hier verwelkomen waarna een reeks bezoek plaatsvindt aan het oude dorp van Jutphaas, Cityplaza (14.30 uur), Makadocenter(15.00 uur), vervolgens De Gaarde en ter afsluiting rond 16.00 uur het Muntplein.

De organisatie in Jutphaas is in handen van de KPJ de stichting Middenstandscentrale Nieuwegein en WPM Utrecht voor het deel in Cityplaza. Na zijn aankomst aan de Herenstraat rijdt de Sint in een rijtuig, via Zwanenburgstraat en Sluyterslaan naar Cityplaza. Voor muzikale ondersteuning zorgt het blaasorkest De Kolkblazers. Stadsbeiaardier Moshe Lewkowitz zal vanaf 13.45 uur op de stadsbeiaard aan de Noordstedeweg, een aantal sint-melodietjes spelen.

In Nieuwegein-zuid (Vreeswijk) staat ook een aantrekkelijk programma gepland. Hier komt de Sint met zijn boot vanaf de rivier de Lek, via de Koninginnensluis (13.40 uur) en vaart vervolgens naar het sfeervolle a gepland. Hier komt de Sint met zijn boot vanaf de rivier de Lek, via de Koninginnensluis (13.40 uur) en vaart vervolgens naar het sfeervolle oude dorp van Vreeswijk. De boot meert dit jaar niet af aan de loswal maar vaart door tot bij de Oude Sluis. Burgemeester Cor de Vos wacht de Kindervriend omstreeks 14.15 uur op ter verwelkoming in Nieuwegein-zuid. De Winkeliersvereniging zorgt voor een goede uitvoering van het programma, dat onder andere een rijtoer door Vreeswijk en het traditioneel bezoek aan het Fort inhoudt. De Sint wordt om 15.30 uurverwacht in het buurthuis.

“>oude dorp van Vreeswijk. De boot meert dit jaar niet af aan de loswal maar vaart door tot bij de Oude Sluis. Burgemeester Cor de Vos wacht de Kindervriend omstreeks 14.15 uur op ter verwelkoming in Nieuwegein-zuid. De Winkeliersvereniging zorgt voor een goede uitvoering van het programma, dat onder andere een rijtoer door Vreeswijk en het traditioneel bezoek aan het Fort inhoudt. De Sint wordt om 15.30 uur verwacht in het buurthuis.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren