Muffins zijn eenvoudig en in heel veel variëteiten te maken. Zowel hartig als zoet. Voor 12 stuks 300 g zelfrijzend bakmeel 1 theelepel bakpoeder 100 g witte basterdsuiker 1 sinaasappel 2 eieren bekertje crème fraîche 2 eetlepels zonnebloemolie evt.scheutje melk mespuntje zout Extra: muffinvorm met 12 holtes of 12 papieren taartvormpjes De oven voorverwarmen op 200º. De muffinvorm goed invetten met wat boter of zonnebloemolie. De sinaasappel schoonboenen met heet water en de schil raspen op een fijne rasp. Eén helft van de sinaasappel uitpersen. In een kom het bakmeel mengen met het bakpoeder, de basterdsuiker, het sinaasappelrasp en het zout. In een andere kom de eieren loskloppen. Het sinaasappelsap, de crème fraîche en de olie door de eieren roeren. In het bakmeel een kuiltje maken, het eiermengsel erin gieten en met een vork snel door elkaar spatelen. Als de massa te droog of te taai is een scheutje melk toevoegen. Het beslag in de muffinvorm of de taartvormpjes scheppen. De muffinvorm op een rooster en de taartvormpjes op een bakblik in het midden van de oven schuiven en de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar laten worden. Laat de muffins ca. 5 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm neemt, daarna verder af laten koelen. Voorbereidingstijd ca. 15 minuten Bereidingstijd ca. 25 minuten Tip Wil je de muffins echt oranje maken, meng dan 3 à 4 eetlepels Ranja-limonadesiroop door 110 gram poedersuiker. Bestrijk de bovenkanten van de muffins met dit glazuur en laat het opdrogen. Weetje Muffinbeslag hoeft niet lang geroerd te worden, het wordt er niet luchtiger van. En er mag best een klontje in zitten. NB Dit recept kan via het archief afgedrukt worden. Reageren? Klik op de rode email-button.