Shortbread

Deze van oorsprong Schotse koekjes zijn supersimpel om te maken en bestaan uit slechts vier ingrediënten. Ze smaken heel bijzonder en verfijnd. Voor ca. 40 koekjes
240 gr zachte boter (roomboter of margarine)
65 gr poedersuiker
1 ½ zakje vanillesuiker
225 gr bloem Extra: mixer met deeghaken Klop de boter even door met de mixer.
Voeg poedersuiker en vanillesuiker toe en klop ze door de boter.
In delen de bloem toevoegen en ook door het mengsel kloppen.
Zet het deeg een half uurtje in de koelkast om het wat steviger te laten worden.
Ondertussen de oven voorverwarmen op 160 gr C en twee bakplaten met bakpapier bekleden.
Rol met bebloemde handen balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 3 cm.
Leg ze op de bakplaten, druk ze platter en prik er met een vork gaatjes in. Schuif de bakplaten in de oven en bak de koekjes 20 tot 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaten afneemt. Voorbereidingstijd ca. 10 minuten
Wachttijd ca. 30 minuten
Bereidingstijd ca. 25 minutenTip
Bewaar het Shortbread in een goed afgesloten trommel of voorraadpot. Weetje
Shortbread is een kruimelig en verfijnd Schots koekje met een volle botersmaak. Het wordt vooral gegeten bij de afternoon-tea. Iedere Schotse familie heeft haar eigen recept voor Shortbread en geeft ze haar eigen vorm. De sleutel van geslaagde Shortbread koekjes zit vooral in de kwaliteit van de boter en in het bakken, ze moeten nog wat kruimelig zijn en mogen niet te hard worden gebakken. NB
De recepten uit deze rubriek kunnen vanuit het archief worden uitgeprint.
Opmerkingen over dit recept? Klik de rode emailbutton aan en stuur uw reactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk