Serverracks dragen bij aan een betere productiviteit

Een optimale productiviteit is belangrijk voor bedrijven, zeker in deze tijd. We krijgen met steeds meer technologie te maken en we zoeken naar manieren om een hoge mate van efficiëntie te vinden én vast te houden. Voor het bereiken van deze doelen is het belangrijk dat de IT-infrastructuur betrouwbaar en soepel is. Hier draagt een serverrack aan bij. Wat is een serverrack nu precies en waarom is het voor bedrijven belangrijk om deze aan te schaffen wanneer er nog geen serverrack aanwezig is?

Wat is een serverrack precies?
Een serverrack wordt ook wel een serverkast genoemd en is eigenlijk een frame waarin meerdere servers, netwerkswitches, routers, patchpanelen en andere netwerkapparatuur in kunnen worden gemonteerd. Het is niet alleen een nette en georganiseerde oplossing, maar ook een veilige oplossing. De serverracks, onder meer te koop bij Patchkast.nl, zijn speciaal ontworpen om alle aanwezige apparatuur te organiseren, te beveiligen en te koelen, terwijl alles ook toegankelijk blijft voor wijzigingen, uitbreidingen en reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Diverse serverracks zijn modulair, waardoor ze makkelijk aangepast kunnen worden naarmate het bedrijf groeit.

Een verbetering van de veiligheid en betrouwbaarheid
Hardware kan op een professionele en efficiënte manier worden georganiseerd wanneer er een serverrack aanwezig is. Servers en netwerkapparatuur kunnen op een enkele centrale plaats worden gehouden, waardoor er ruimte bespaard wordt en de apparatuur makkelijker kan worden beheerd en onderhouden. Doordat de koeling en ventilatie verbetert, verbetert ook direct de veiligheid.

Servers en netwerkapparatuur genereren veel warmte, waardoor er een risico op oververhitting ontstaat. Hierdoor kunnen er storingen ontstaan en kan er zelfs schade aan de hardware worden toegebracht. Dit kan worden voorkomen met een effectieve koeling en ventilatie. Serverracks zijn hier speciaal voor ontworpen, waardoor alle apparatuur veilig en betrouwbaar blijft functioneren.

Het veilig houden van gevoelige gegevens
Binnen vrijwel alle bedrijven zijn gevoelige gegevens aanwezig, zeker in deze tijd. Denk bijvoorbeeld alleen maar aan de persoonsgegevens van klanten. Bedrijven moeten aan de strenge privacywetgeving voldoen en dat betekent dat gevoelige data beschermd moet worden.

Serverracks beschermen de IT-apparatuur en voorkomen dat onbevoegden toegang hebben tot de hardware. Het is een eenvoudige en effectieve manier om aan strikte beveiligingsnormen te voldoen. Er kan goed worden gecontroleerd wie er in de ruimte met servers en netwerkapparatuur kan komen. Uiteraard is er in het ontwerp rekening mee gehouden dat alles wel goed moet kunnen worden onderhouden. Kabels kunnen door kabelgoten worden geleid, waardoor direct wordt voorkomen dat kabels in de knoop raken of beschadigen.

Hoe dragen serverracks bij aan productiviteit?
Productiviteit is belangrijk voor de uiteindelijke bedrijfsprestaties. Bedrijven kunnen meerdere stappen ondernemen om te werken naar een optimale productiviteit, en het aanschaffen van een serverrack is hier één van. Storingen kunnen sneller worden verholpen, waardoor de bedrijfssystemen langer operationeel blijven en de downtime wordt geminimaliseerd. Door de optimale netwerkprestaties verlopen gegevensoverdrachten sneller en ontstaan er minder vertragingen. IT-personeel kan ook sneller en effectiever werken door de goede organisatie van alle apparatuur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk