September Fortenmaand

Voor de 17e keer openen een groot aantal forten uit de Nieuwe Hollandse Waterlinie weer hun deuren voor iedereen! Zo ook in Nieuwegein het Fort Jutphaas. In de Tweede Wereldoorlog, tijdens de Duitse bezetting van 1940-1945 werd het fort door de Duitse marine gebruikt als radiozend- en ontvangststation ten behoeve van de duikbootoorlog.
De Fortenmaand staat in het teken van ‘Het Fort als Podium’ met o.a. verschillende theatervoorstellingen. Verder zijn er speciaal tijdens de Nationale Fortenmaand rondleidingen, tentoonstellingen, wandelingen, begeleide fietsroutes, excursies, kinderactiviteiten en nog veel meer. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van De Hollandse Waterlinie.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren

September Fortenmaand!

De maand september is uitgeroepen tot ‘Fortenmaand’ en zo kunt u tijdens deze maand iedere woensdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur Fort Vreeswijk bezichtigen. Fort Vreeswijk is in 1786 aangelegd en omgewerkt in 1820 en verbeterd in 1853. Het Fort is gelegen naast de Lekdijk en voor Vreeswijk en verdedigde de er achter gelegen sluizen.

Op bovenvermelde dagen vertrekken er om 14.00 uur fietstochten met een gids. U gaat onder andere via Fort Vreeswijk naar de inundatiesluis, de verdedigingswerken, de Beatrixsluis naar het werk van de Waalse Wetering. De terugkomst is rond 17.00 uur. Deze fietstocht kan ook op verzoek georganiseerd worden op woensdagen en zaterdagen in september voor minimaal 6 personen.

Ook is het Fort in Vreeswijk zonder fietstocht te bezichtigen op de woensdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren