Schorsing sluiting poolcentrum Zuidpool

De gemeente Nieuwegein is in mei samen met de politie een handhavingstraject gestart voor poolcentrum Zuidpool aan de Rapenburgerschans én poolcentrum Nador aan de Hildo Kropstraat, omdat op beide locaties softdrugs is aangetroffen. Op 21 juni 2004 heeft de burgemeester de exploitanten van de poolcentra gelast binnen één week de strijdigheid met de Opiumwet op te heffen. Ook heeft hij aangegeven dat als de overtreding niet binnen de gestelde termijn zou zijn opgeheven, de panden onder bestuursdwang voor een periode van zes weken zouden worden gesloten.

De ondernemer van poolcentrum Zuidpool heeft toen zijn pand aan de Rapenburgerschans zelf gesloten en bij de burgemeester bezwaar tegen het besluit tot sluiting gemaakt. Hij heeft tevens bij de voorzieningenrechter van de rechtbank schorsing van de sluiting gevraagd. Vorige week heeft de rechter het verzoek om schorsing ingewilligd en het besluit van de burgemeester van 21 juni 2004 geschorst.

De schorsing is tijdelijk en duurt tot zes weken nadat de burgemeester op het bezwaar dat de exploitant bij hem heeft ingediend, heeft beslist. De uitspraak van de voorzieningenrechter betekent dat het poolcentrum tot die tijd voorlopig weer open mag. Daarnaast vindt de rechter dat de burgemeester eerst moet beslissen over het afgeven van een gedoogverklaring voor een coffeeshop. Dan pas kan worden bezien of de situatie in poolcentrum Zuidpool illegaal is. Op dit moment is de gemeente bezig met de beoordeling van de aanvragen en is er nog geen gedoogverklaring afgegeven. Omdat er vóórdat er een gedoogverklaring wordt afgegeven eerst een inspraaktraject plaatsvindt, zal dit pas ná de vakantieperiode gaan spelen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren