Schoonspringers Aquarijn springen kwalificatiewedstrijden NK

Op 27, 28 en 29 mei jl. werden in Eindhoven de kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam met de grootste ploeg van Nederland deel. Er werd in verschillende leeftijdsgroepen gesprongen en de top 6 plaatst zich voor de finale, die op 18 en 19 juni aanstaande in Amsterdam wordt gesprongen.

In de jongste groep, de C-groep (13 jaar en jonger) heeft Mika Grozse Nipper zich als eerste geplaatst op de één en de drie meter plankl. Op beide onderdelen sprong hij een nieuw PR.
Joy Daalhuizen werd netjes tweede op de één meter en derde op de drie meter plank. Yunah Hulkenberg werd vierde op de één meter en vierde op de drie meter. In haar eerste officiële wedstrijd op de toren plaatste Yunah zich als tweede. Samen plaatsten Joy en Yunah zich als eerste bij het synchroonspringen met een nieuw PR.

In de A-groep (16 t/m 18 jaar) is Aquarijn goed vertegenwoordigd. Bij de jongens op de één meter was plaats één t/m vier voor de schoonspringers uit Nieuwegein, een unicum. Wie weet, kunnen de jongens dit over drie weken herhalen. Matthew Hibbert werd eerste, Daan Willemen werd tweede, Kayra Asci derde en Samuel Quist vierde. Kayra en Samuel sprongen voor het eerst mee op dit niveau. Ze hebben niet eerder deel kunnen nemen door Corona.

Bij het synchroonspringen plaatsten Kayra en Samuel zich als eerste. Op de drie meter was er een eerste plaats voor Matthew en Daan werd tweede. Beide jongens sprongen een nieuw PR. Nica Rakké en Iris de Heer sprongen mee bij de meisjes. Nica werd vijfde op de één meter én de drie meter plank. Iris werd derde op de één meter en derde op de drie meter plank. Op de drie meter sprong Iris voor het eerst meer dan 300 punten.

Open Klsasse
In de open klasse doen springers mee van 18 jaar en ouder of jongere springers die voldoen aan de eisen voor deelname. Daan (15 jaar) en Matthew (16 jaar) wisten zich op de één en de drie meter plank bij de mannen te plaatsen. Daan werd op beide onderdelen tweede en Matthew werd 2x eerste. Nica (16 jaar) wist zich op de één meter plank als vijfde te plaatsen bij de dames. Oona Abbema wist haar goede trainingsarbeid om te zetten in een fantastisch PR en werd eerste!

Op de drie meter werd Iris de Heer (16 jaar) derde en Oona werd tweede. Zij liet voor het eerst de moeilijke drie-en-een-halve salto voorover zien. Daphne Wils zal zich tijdens de NK bij de ploeg voegen. Vanwege haar studie in Amerika komt zij begin juni pas naar Nederland. Zij zal bij de dames op de één en de drie meter meedoen.

Met maar liefst 12 springers en 34 starts over de verschillende onderdelen heeft Zwemvereniging Aquarijn met haar schoonspringers een zeer sterke ploeg staan. De komende weken zal er nog hard gewerkt worden om de puntjes op de i te zetten en een sterk NK te kunnen springen. Er zal individueel gesprongen worden, maar ook gestreden worden om de beker voor de beste club. Dat belooft een spannende strijd te worden.

De NK ploeg van Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren