Schizofrenie

Altrecht Preventie organiseert in Utrecht de cursus ‘Leven met iemand met schizofrenie’. De cursus is bedoeld voor familieleden, partners en andere betrokkenen van mensen met schizofrenie en start op 15 september.

De cursus is bedoeld voor familieleden, partners en andere betrokkenen, die behoefte hebben aan informatie, omgangstips en het uitwisselen van ervaringen met mensen die zich in een soortgelijke situatie bevinden. Deelnemers aan de cursus krijgen informatie over schizofrenie en de behandeling ervan. Ze krijgen tips voor de omgang met de patiënt en tips om als familielid zelf overeind te blijven. Ook besteden de cursusleiders aandacht aan het stapsgewijs leren oplossen van problemen en het voorkomen van een crisis. In de laatste twee bijeenkomsten staan deelnemers stil bij het vergroten van steun van familie en vrienden en het omgaan met hulpverleners.

De cursus duurt 7 donderdagavonden. De data zijn: 15 en 29 september, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november en 8 december van 19.30 tot 21.30 uur in Utrecht. Deelname kost € 12,00 per persoon. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk