Schaapsherder komt 23 april naar Nieuwegein

De schaapsherder komt maandag 23 april met zijn kudde schapen naar Nieuwegein. De herder is om 10.00 uur met zijn kudde bij de Wielerbaan in Galecop aan de Galecopperzoom vlak bij Petanquecentrum Nieuwegein (Galecopperzoom 1). De schaapsherder kan daar de pers te woord staan en ook is het mogelijk om een stuk met de herder en de kudde mee te lopen. U bent dan ook van harte uitgenodigd voor deze bijzondere kennismaking.

Het beheren van grote grasgebieden door een schaapskudde heeft vele voordelen. Zo hoeft het maaisel niet te worden afgevoerd door machines en zorgt het voor een toename van de planten- en insectensoorten. Bovendien heeft de schaapskudde een educatieve functie. De schapen ‘maaien’ het gras en zorgen zo voor een verrijking van de natuur in de stad en voor extra natuurbeleving door de inwoners. De kudde schapen graast in de groenzone langs de A2 van de Wielerbaan bij Galecop tot park Oudegein. Ook wordt nog een aantal stroken buiten de dorpskern van Vreeswijk begraasd.

De herder is zondagmiddag vanaf 12.30 tot 15.30 uur met zijn kudde en honden op bezoek in het Natuurkwartier aan de Geinoord. Ook is er een optreden bij het Milieu Educatie Centrum van poppentheater De Kleine Zon met ‘Pas op, Wolletje Tim!’ en zijn er gratis poffertjes uit de poffertjeskraam. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren