Sander Hendriks slaagt voor zwarte band taekwondo

Afgelopen zaterdag 25 juni heeft de 11-jarige Sander Hendriks uit Nieuwegein in Velserbroek de 1e poom (zwarte band; 1e dan voor taekwondoka’s onder de 15 jaar) behaald. Sander was één van de drie junioren en veruit de jongste deelnemer uit een totaal van 26 taekwondoka’s die in Velserbroek voor een dan-graad opging.

Dat de exameneisen binnen de taekwondobond aanmerkelijk strenger zijn geworden bleek wel uit het feit dat slechts negen kandidaten slaagden voor het examen, waarvan Sander de enige junior was. Bij het beoordelen van het examen wordt geen onderscheid gemaakt tussen junioren en senioren, beiden moeten voldoen aan dezelfde zware eisen. De algemene indruk was dat men bij dit examen van een uitzonderlijk niveau moest zijn om te kunnen slagen.

In dat licht is de prestatie van Sander, die pas vorige maand 11 jaar is geworden, buitengewoon te noemen. Vooral ook omdat hij door een liesblessure de laatste twee weken nauwelijks heeft kunnen trainen en pas tijdens het examen weer voluit kon gaan. Sander traint bij taekwondo vereniging Si-Jak in Nieuwegein en IJsselstein en heeft zijn zwarte band mede te danken aan zijn partner Thadeus Siudak die hem tijdens het examen heeft bijgestaan.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren