Katern

Samenwerking U10 met EBU/ROM verlengd

U10-gemeenten verlengen de samenwerking met Economic Board Utrecht (EBU) en Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) Utrecht Region. Ook in coronatijd blijkt deze samenwerking waardevol voor ondernemers in regio Utrecht. Gemeenten zijn bereid ondernemers te ondersteunen.

Vanuit die bereidheid zet U10 deze samenwerking met EBU/ROM voort tot en met 2024. EBU/ ROM voert een aantal specialistische taken uit. Zo zorgt een onderdeel EBU onder meer voor de lobby naar Den Haag, versterking van netwerk tussen bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden. Ook helpt EBU ondernemers met business development en handelsbevordering met het buitenland. De ROM-organisatie biedt uitvoeringskracht en ondersteuning aan vooral innovatieve starters en scale-ups bij bedrijfseconomische vragen.

“Een belangrijke stap, want door samen te werken versterken we onze positie als U10 en daarmee ook die van Nieuwegein en onze ondernemers en onderwijsinstellingen”, aldus Ellie Eggengoor, wethouder Economie en Werk van Nieuwegein. “En dat is waardevol, juist in deze moeilijke tijd”.

Wethouder Ellie Eggengoor (rechts)

EBU/ROM
De EBU/ROM adviseert en helpt bedrijven met investeren en exporteren. Samen met bedrijven, kennisinstellingen, clusterorganisaties, incubators, financiers, provincie en gemeenten werkt de EBU/ROM aan een slimmere, gezondere en groenere regio.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk