De Samenspraakbijeenkomsten bieden een plek om met elkaar in gesprek te gaan over ernstige psychische problemen en psychisch lijden. De bedoeling van de Samenspraakbijeenkomsten is om deze problemen -in de ruimste zin van het woord- meer bespreekbaar te maken. Iedereen spreekt vanuit zijn of haar persoonlijke ervaring. Mensen met ernstige psychische problemen, cliënten uit de GGZ, familieleden en partners, vrienden, buurtbewoners, professionals al dan niet werkzaam in de zorg, iedereen is welkom.
Hoe verlopen de bijeenkomsten? Elke bijeenkomst is er een thema. Dit thema is een leidraad voor de bijeenkomst maar ook andere onderwerpen kunnen ingebracht worden. Samenspraak is geen therapie en niet gericht op het zoeken van oplossingen. Wel informatief en leerzaam. Alleen luisteren kan ook.
Verder is het niet de bedoeling dat er discussies ontstaan maar juist een gezamenlijk gesprek waarin ieder de ruimte heeft om zijn of haar verhaal te vertellen. Wie dat wil kan anoniem blijven. Deelname is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. U bent van harte uitgenodigd!
De eerste Samenspraakbijeenkomst in het najaar in Utrecht vindt plaats op 29 augustus aanstaande van 19.30 tot 21.30 uur in de Hamburgerstraat 11 te Utrecht. Het thema is: “Verslaafd, en dan??”
De eerste bijeenkomst in Zeist is op 1 september bij Omnium, Bergweg 1 bis te Zeist. Het thema van deze bijeenkomst is: “Ik voel me vaak eenzaam, ben ik de enige??”. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten en u bent vanaf 19.00 uur welkom voor een kopje koffie.
Wilt u meer informatie over de bijeenkomsten dan kunt u contact opnemen met Marja de Ruiter van het Steunpunt GGZ, tel. 030-2369320 of u kunt kijken op www.ggzutrecht.nl