Samen Smeden in de Binnenstad

Smeed jij mee aan een kunstwerk voor de Binnenstad? Schrijf je dan in voor één van de workshops Samen Smeden van de ambachtelijke smederij op dinsdag 25 oktober tot en met vrijdag 3 november. Op ambachtelijke wijze wordt in de binnenstad gezamenlijk een grote sculptuur van staal gesmeden. Een beeld waar Nieuwegeiners straks trots op kunnen zijn en dat na afloop een prominente plek krijgt, bijvoorbeeld in het nieuwe Stadshuis.

De scholen in Nieuwegein zijn benaderd om mee te doen aan deze workshops, maar is er nog plaats! Voor deelname aan een Samen Smeden workshop van een uur, kun je je aanmelden bij Natasa Heydra (e-mail: n.heydra@nieuwegein.nl). Vermeld of je alleen of met een groep mee wilt doen en je contactgegevens voor het bepalen van datum en tijd. Groepen mogen uit maximaal 6 personen per workshop bestaan. Kinderen vanaf 10 jaar oud kunnen meedoen onder eigen begeleiding van minimaal 1 volwassene. De smederij staat buiten dus kleed je warm genoeg. Er wordt gebruik gemaakt van open vuur. De workshops vinden plaats op schooldagen van dinsdag 25 oktober tot en met donderdag 3 november 2011 van 9:30 tot 16:30 uur. Deelname is gratis! Als je je opgeeft voor 21 oktober heb je de grootste kans op deelname op jouw gewenste tijdstip. Opgave daarna kan ook nog.

De workshops worden gehouden door kunstenaar Freerk Wieringa. Zijn beelden komen tot stand met een mix van moderne en traditionele technieken. Hij smeedt plaatmateriaal tot vormen die dienen als halffabricaten, welke hij aan elkaar last tot een groot en veelal mechanisch geheel. Hij gebruikt voor zijn beelden iconen uit de low en high culture, gebruikt hedendaagse verwijzingen van auto’s en American Footbal. Zo maakte hij een grote Leeuw, een Gorilla, een mechanische pony en een hond. Hij heeft exposities in binnen- en buitenland en zijn beelden worden vaak getoond tijdens festivals.

Nieuwegein krijgt een nieuw stadscentrum. Cultuur krijgt daarin een prominente plaats. De gemeente organiseert gedurende deze bouwperiode een reeks culturele activiteiten waaraan haar bewoners kunnen deelnemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk