Een lekker en makkelijk origineel Indiaas gerecht.
Voor flinke pan nodig:
700 gram kipfilet in blokjes
2 grote uien gesneden
4 knoflookteentjes
2 flinke rode pepers
700 gram gewassen spinazie
1 liter magere yoghurt
3 eetlepels kerrie of garam massala
zout naar smaak
8 peperkorrels pletten in vijzel
water
1 eetlepel komijnzaadjes
Handvol korianderblad gehakt
6 tomaten in 4-en gesneden
De spinazie in ongeveer 50 ml water slinken en dan met de peper korrels, rode pepers, knoflook,en gember pureren in de keukenmachine.
Dit terug in een pan met nog 150 ml water, de yoghurt hierbij, de gesneden tomaten,komijn, kipfilet en uien erin,en de garam massala of kerrie erbij en het geheel ongeveer een half uur smoren.
Als laatste de koriander erdoor roeren.
Heerlijk met gekookte aardappeltjes of rijst.
Eet smakelijk!