Rucolasoep met pastinaak en geroosterde pistache

Nodig voor ongeveer 2 liter soep:

150 gram rucola
klontje roomboter
250 ml slagroom
5 aardappelen in stukje en geschild
3 stuks pastinaak ook geschild en en stukjes
1 teentje knoflook
2 uien in stukjes
zwarte peper
2 liter kruidenbouillon
klein handje ongezouten pistaches per persoon
200 gram verse geitenkaaas (chèvre)

De boter zacht verwarmen in een flinke pan, daarin de knoflook en ui smoren
De bouillon erbij en daarin de aardappel en pastinaak garen.
Aan het einde van de kooktijd 2/3 van de rucola laten slinken in de bouillon en de slagroom erbij gieten.

Met een staafmixer de soep tot een gladde massa pureren en op smaak brengen met vers gemalen zwarte peper.

De soep is nu wat afgekoeld dus even weer tot kookpunt verwarmen.

Ondertussen in gladde koekenpan de pistache nootjes roosteren (geen olie gebruiken) en de geitenkaas brokkelen.
Het restant van de rucola fijnhakken.

De soep in een mooi glas of mooie kom serveren, garneren met de gehakte rucola, geitenkaas en pistache.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk