Roomkaasballetjes met kaas en pistache

Regelmatig drinken we een glaasje met of bij mijn zus. Omdat we daar ook altijd een lekker borrelhapje bij nemen, hebben we in de loop der jaren al heel wat hapjes uitgedacht, uitgeprobeerd en uitgewisseld. Met het oog op de komende feestdagen zijn recepten van borrelhapjes misschien een goed idee.
Dit recept voor Roomkaasballetjes is heel eenvoudig, maar erg lekker. Nodig voor ca. 14 stuks
1 pakje roomkaas naturel, light (200 g, Lidl)
1 eetlepel honing
½ zakje geraspte kaas (belegen of oud)
handje pistache nootjes, gepeld en kleingehakt Extra: 2 kommen Doe de roomkaas met de honing in een kom en prak alles goed door elkaar.
Doe de helft van het mengsel over in een andere kom.
Doe bij de ene helft 2 eetlepels geraspte kaas en meng dit door de roomkaas.
Doe in de andere kom, bij de ander helft 1 eetlepel gehakte pistachenootjes en meng dit door de roomkaas.
Als het mengsel te zacht is om balletjes te kunnen rollen het een half uurtje in de koelkast zetten. Op een bordje de rest van de kaas strooien en op een ander bordje de rest van de gehakte pistachenootjes.
Neem met een theelepel een schepje roomkaas met kaas en vorm er snel een balletje van.
Rol het door de geraspte kaas tot het helemaal bedekt is.
Leg het op een schaaltje.
Maak op deze manier de rest van de kaasballetjes.
Doe hetzelfde met de roomkaas met pistache en rol deze balletjes door de gehakte nootjes. Laat tot gebruik met plasticfolie afgedekt in de koelkast staan.
Serveer op een leuk schaaltjes. Vegetarisch borrelhapje
Tijd ca. 25 minuten (excl. koelkast-tijd) Tip
– Voor meer balletjes gewoon twee of drie keer de hoeveelheden ingrediënten nemen.
– In plaats van kaas kun je ook gehakte bieslook of sesamzaad nemen. Volgende week: Gevulde champignons met geitenkaas Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk