300 gram zuurkool
200 gram geschilde , en gekookte kruimige aardappelen
1 eetlepel paprikapoeder
2 sjalotjes gehalveerd
2 teentjes knoflook geplet
8 zwarte peperkorrels geplet
zout naar smaak
200 ml appelsap
2 mooie zeebaarzen, schoongemaakt door de visboer
2 limoenen
bosje oregano
bosje dille
scheutje witte wijn
roomboter
potje kappertjes
potje slagroom
peper en zout voor de vis
Voor de zuurkool:
In een pan de sjalotjes met de knoflook in een koontje roomboter smoren.
Daarbij de zuurkool, appelsap en gekookte aardappelen, met de paprikapoeder, zout, peper en de slagroom.
Ongeveer 20 minutenstoven en daarna pureren in de keukenmachine.
Vlak voor het opdienen, als de vis klaar is nog even opwarmen in een pannetje.
De vis aan in de zij 4 x inkepen met een mes, daarin wat takjes verse oregano en dille steken en inwrijven met peper en zout in een ingevette ovenschaal leggen, met in de vis nog wat verse kruiden en schijfjes limoen.
De kappertjes inclusief het vocht erover strooien en de wijn erbij.
De oven voorverwarmen op 200 graden en in ongeveer 15 minuten de zeebaars garen.
P.s, heb er zelf vongoles bij geserveerd, dat was iets te veel van het goede,dus (zie foto) daarover volgende week meer in combinatie met verse pasta.
Eet smakelijk!