Romige penne met asperges

Nog een recept met asperges, nu kan het nog. Deze combinatie van asperges, pasta en kaas geeft een zacht, romig gerecht, dat uit weinig ingrediënten bestaat en snel klaar is. Voor 3 à 4 personen
 ca. 750 gr witte asperges
1 bakje Quorn roerbakstukjes
200 gr penne rigate (volkoren/meergranen)
citroensap (flesje)
100 à 125 gr feta
enkele blaadjes verse Basilicum (of gedroogde)
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel margarine
versgemalen peper
zout Schil de asperges, snij het houtachtige uiteinde eraf en snij de asperges in stukjes van ca. 4 cm.
Snij de feta in blokjes en de basilicum in dunne reepjes.
Breng in twee pannen ruim water aan de kook.
Doe in de ene pan de aspergestukjes en in de andere pan de penne.
Kook in 10 à 15 minuten gaar (even voorzichtig prikken ter controle). Ondertussen in een hapjespan de boter en de margarine verwarmen tot ze lichtbruin is.
De Quorn-stukjes op niet te hoog vuur in de boter lichtbruin bakken.
Met een schuimspaan de aspergestukjes vanuit de pan in de hapjespan scheppen en even doorwarmen.
De penne afgieten en aan de asperges toevoegen.
De fetablokjes en een scheutje kookvocht van de asperges toevoegen en het geheel voorzichtig omscheppen.
Op smaak maken met versgemalen peper, zout en wat citroensap.
Als laatste de basilicum over de schotel strooien. Serveren met een frisse (komkommer-ui)salade, een koel glas witte wijn en eventueel wat dunne plakjes stokbrood met pesto. Vegetarisch hoofdgerecht voor 3 à 4 personen
Voorbereidingstijd ca. 10 minuten
Bereidingstijd ca. 20 minuten Tip
Wie vlees wil gebruiken vervangt de Quorn door (scharrelkip)filet.
Het is trouwens de moeite waard om de Quorn-stukjes eens te proberen als u niet vegetarisch eet. Het is een zeer smakelijke, eiwitrijke en vetarme vleesvervanger. Het is niet flauw en heeft een stevige structuur. Weetje
Feta (φέτα) is een klassieke ongerijpte kaas die duizenden jaren geleden al werd gemaakt in Griekenland. Oorspronkelijk van schapen- of geitenmelk, maar tegenwoordig vaker van koemelk. Deze kaas wordt gezouten en geconserveerd in een zoutoplossing op basis van water of wei en droogt snel uit wanneer het uit de zoutoplossing wordt gehaald. Feta-kaas is wit en meestal in de vorm van vierkante plakken. Het vetgehalte zit meestal rond de 45% melkvet. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk