Romige champignon-kaassoep

Op zoek naar een snelle maaltijd “vóór de wedstrijd” vond ik dit recept. Ik kook niet zo vaak “uit een pakje”, maar omdat dit recept me erg lekker leek en dan met name door de toegevoegde roomkaas, wilde ik het “pakje” dan toch wel even proberen. En ik moet toegeven, deze Honig champignonsoep is helemaal niet verkeerd. Voor gedroogde soep zaten er al behoorlijk wat champignonnetjes in. Voeg daarbij de verse champignons, peterselie en de roomkaas en je hebt een aardig vullend, romig soepje. Het is niet helemaal een hoofdmaaltijd, maar met brood vult het goed. Voor de vitamientjes dan maar een bakje fruit toe? Voor 4 personen:
½ tot 1 bakje champignons
1 pakje champignonsoep (Honig)
1 eetlepel olijfolie
1 bakje roomkaas met knoflook en kruiden (ca. 125 g)
1 eetlepel verse peterselie, gehakt

vers en knapperig (zelfgebakken) brood
evt. zoute bladerdeegstengels (Lidl) Extra: koekenpan; soeppan; soepkommen; evt. mixer Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de champignons bruin.
Bereid de soep volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Roer de roomkaas erdoor tot deze helemaal gesmolten is.
Roer de gebakken champignons door de soep.
Schep de soep in kommen en bestrooi met de gehakte peterselie.
Serveer met het brood en/of met zoute bladerdeegstengels. Vegetarische soep
Tijd ca. 15 minuten
Bron: een oud C1000 receptTip
Tijdens het bereiden bleek de gedroogde soep nogal te klonteren ondanks het stevige roeren. In dat geval kun je de soep beter even met de mixer, op een lage stand, kloppen voor je de champignons toevoegt Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren