Voor ruim 2 personen nodig:
1 biologische bloemkool
150 ml crème fraiche
scheutje witte wijn
200 gram risotto rijst
2 flinke uien grof gesneden
3 teentjes knoflook fijngehakt
1 bosje peterselie fijngehakt
3 eetlepels doperwten (diepvries)
1 eetlepel verse tijm
1 eetlepel verse salie
2 kleine groene chili pepertjes of 1 gewone rode peper fijngehakt.
zwarte vers gemalen peper
scheutje olie
1 liter bouillon
De bloemkool in kleine roosjes snijden, de roosjes in hete bouillon garen, de stronk fijnhakken en in een pan met de knoflook, pepertjes en ui aan fruiten in weinig olie. Daarbij de risotto en diepvries erwtjes en crème frache en goed doormengen, dan de bouillon met rest bloemkool erbij, zachtjes ongeveer 20 minuten garen, af en toe goed omscheppen. Ongeveer halverwege de kooktijd de tijm en salie erbij en afmaken met vers gemalen zwarte peper en de peterselie.
Eenvoudig en ontzettend lekker.