Een uiterst smakelijk gerecht, dat snel klaar is en licht verteerbaar. De meegebakken stukjes banaan maken het bijzonder. Voor 4 personen
2 bakjes Roerbakreepjes gekruid, vegetarisch (Quorn, 140 g)
200 g prei
2 bananen
wokolie of zonnebloemolie
ketjap manis
1 theelepel kerriepoeder
1 eetlepel honing
1 pot roerbaksaus Ajam pangang (490 g, C1000) Extra: wok; vergiet Snij de prei in dunne ringen, was de prei en laat goed uitlekken in een vergiet.
Pel de bananen en snij ze in dikke plakjes.
Verhit de wok op hoog vuur tot hij goed warm is.
Schenk een scheut olie in de wok en roerbak de prei 5 minuten.
Voeg de roerbakreepjes toe en bak ze ca. 5 minuten mee.
Schenk een flinke scheut ketjap in de wok en voeg ook het kerriepoeder toe.
Goed omscheppen.
Doe nu de banaan en de honing in de wok en roerbak het geheel zo’n 2 minuten.
Schep de inhoud van de pot roerbaksaus erdoor en zet de kookpit laag.
Laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen en dien het op.
Serveer met rijst, kroepoek en tafelzuur en voeg op het bord eventueel nog wat ketjap toe. Vegetarisch hoofdgerecht
Voorbereiden ca. 7 minuten
Bereiden ca. 15 minuten Tip
Voor wat extra pittigheid kun je een fijngehakt Spaans pepertje met de prei mee roerbakken. Weetje
Bananen worden geteeld in de landen rond de evenaar. Wij kennen ze als dessertbananen, babybananen en als bakbananen. Volgens de tuinbouwkundige definitie worden bananen tot de groenten gerekend, maar volgens de culinaire definitie is het een vrucht.
Bananen bevatten veel koolhydraten, maar ook eiwit, vet en vezel. Daarnaast bevatten ze kalium, vitamine C, magnesium en selenium. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.