Rioolonderhoud langs N409 tussen Nieuwegein en Houten

Langs de N409 wordt van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 9 augustus rioolonderhoud uitgevoerd. De weg is niet dicht, maar de werkzaamheden kunnen wel kortdurende hinder opleveren. Het werk vindt plaats tussen de Laagravenseweg en Rondweg in Houten.

Van der Velden Rioleringsbeheer voert in opdracht van de provincie Utrecht onderhoud uit aan het riool, zoals reinigen en inspecteren. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, werkt de aannemer met een rijdende afzetting. Al het verkeer kan het werk passeren, mogelijk met lichte vertraging.

Planning
De werkzaamheden vinden plaats op de N409 tussen de kruising met de Laagravenseweg en de kruising met de Rondweg in Houten. De aannemer werkt op doordeweekse dagen tussen 09:00 uur en 15:00 uur, buiten de spits.

Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.

Inspectie geeft inzicht
De werkzaamheden langs de N409 maken deel uit van het jaarlijkse rioleringsonderhoud dat de provincie Utrecht uitvoert langs haar wegen. Door de inspectieputten, de kolken en de afvoerleidingen niet alleen te reinigen maar ook te inspecteren, krijgt de provincie een actueel inzicht in de technische staat van de riolering. Op basis daarvan maakt zij een onderhoudsplan voor de toekomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren