Rijkswaterstaat verwacht ‘allerdrukste’ weekend tijdens A2-werkzaamheden: ‘Blijf weg’

Rijkswaterstaat waarschuwt opnieuw voor drukte op de A2. Door werkzaamheden wordt het aankomende vrijdag weer druk op de wegen rondom Utrecht. ‘Blijf komende vrijdag nog één keer massaal weg. Cijfers uit het verleden laten zien dat deze vrijdag zo’n 15% meer verkeer op de weg is, dat kan zomaar twee uur extra file opleveren.’

Donderdag 29 augustus 21.00 uur tot maandag 2 september 05.00 uur zal de A2 richting Den Bosch dicht zijn van knooppunt Oudenrijn tot Vianen vanwege werkzaamheden. Rijkswaterstaat verwacht grote drukte omdat de zomervakantie in het midden van het land afgelopen is, de scholen en sportclubs weer begonnen zijn en de regio Noord terugkeert van vakantie.

“Van alle weekenden waarbij we vanaf donderdagavond werken, is dit het allerdrukste weekend. Cijfers uit het verleden laten zien dat deze vrijdag zo’n 15 procent meer verkeer op de weg is. Dat kan zomaar twee uur extra file opleveren”, waarschuwt projectmanager Arend Nagel.

Files vooral veroorzaakt door weggebruiker uit regio Utrecht
Aankomende vrijdag worden er, in samenspraak met de regio, opnieuw extra maatregelen genomen. Het grootste effect wordt echter bereikt als er minder verkeer de weg op gaat, ook binnen Nieuwegein ‘We zien vooral dat mensen die uit de regio Utrecht komen toch de weg op gaan (afgelopen weekend 90% van de weggebruikers). ‘Juist dit verkeer kan wellicht makkelijker op de fiets of met het OV,’ licht Arend Nagel toe. De navigatie is niet altijd correct qua files. Soms geeft het systeem aan dat er weinig file staat, terwijl dit niet klopt. Rijkswaterstaat is hierover in gesprek met de serviceproviders die de navigatiesystemen aanbieden en adviseert weggebruikers als je toch echt de weg op moet, niet de navigatie maar de officiële omleidingsroutes te volgen.

In en rondom Nieuwegein stond het verkeer vorige week vrijdag en de week daarvoor helemaal vast. Weggebruikers stonden urenlang vast in de file, vaak maar voor kleine stukjes. De werkzaamheden vinden plaats omdat het asfalt van de snelweg vervangen moet worden.

Weekendafsluitingen

  • Donderdag 29 augustus 21.00 uur tot maandag 2 september 05.00 uur: A2 richting Den Bosch dicht van knooppunt Oudenrijn tot Vianen
  • Vrijdag 6 september 21.00 uur tot maandag 9 september 05.00 uur: A2 richting Den Bosch dicht tussen van knooppunt Oudenrijn tot Vianen.
  • Vrijdag 20 september 21.00 uur tot maandag 23 september 05.00 uur: A2 richting Den Bosch dicht van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen.

Meer dan alleen asfalteren
Het groot onderhoud aan de A2 gaat verder dan alleen het vervangen van asfalt. Er wordt 11 kilometer wegdek vernieuwd, waarbij 49.000 ton asfalt wordt vervangen voor stiller asfalt. Hiervan wordt 60% hergebruikt wordt. Ook worden er 66 kilometer nieuwe witte wegmarkeringen en 15 kilometer tijdelijke gele markeringen aangebracht. Daarnaast worden 240 detectielussen en 335 meter aan voegovergangen vervangen. Het werk omvat verder het herstellen van beton op de Jan Blankenbrug. In totaal worden negen viaducten en bruggen gerenoveerd. Dit alles om de weg duurzamer en langer mee te laten gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk