Rijkswaterstaat: ‘Extra maatregelen om kinderen op de fiets veilig naar school te laten gaan’

Rijkswaterstaat zal bij de komende afsluiting van de A2, die donderdag 29 augustus aanstaande om 21.00 uur voor de derde keer zal plaatsvinden, extra verkeersmaatregel inzetten. Reden: de schoolgaande kinderen die op de fiets door Nieuwegein gaan, want het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

De werkzaamheden duren nog tot 30 september aanstaande. Vanaf vandaag zal de afsluiting nog drie keer plaatsvinden: donderdag 29 augustus vanaf 21.00 uur en 6 september en 20 september vanaf vrijdagavond 21.00 uur.

Elma Schuurmans van Rijkswaterstaat laat onze redactie weten dat er bij de komende afsluiting van de A2 11 extra verkeersregelaars zullen worden ingezet, extra afsluitingen in de wijk Fokkesteeg, een extra politiemotor en acht BOA’s in plaats van zes zullen worden ingezet. ‘Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat de scholieren veilig naar school en huis kunnen gaan’ aldus Schuurmans.

De afgelopen week zijn al extra verkeersmaatregelen ingezet, want na de eerste afsluiting op vrijdag 16 augustus jl. ontstond in Nieuwegein een verkeersinfarct waarbij de binnenwegen van Nieuwegein muurvast kwamen te zitten. Sommige automobilisten deden er zes uur over om thuis te komen, terwijl zij daar normaal 45 minuten over doen.

Rijkswaterstaat had de werkzaamheden en de daarbij verwachte vertraging al aangekondigd, toch was de drukte meer dan verwacht. ‘Dat kwam mede door het weer en enkele ongelukken’ zo liet Rijkswaterstaat onze redactie weten.

Advies
Het afsluiten van de A2 betekend hinder op snelwegen rond Nieuwegein (A2, A12, A27). Het advies van Rijkswaterstaat en gemeente Nieuwegein is om de vrijdagen en weekenden dat de A2 volledig afgesloten is, de snelwegen rondom Nieuwegein en Utrecht te mijden. Stel je reis uit indien mogelijk. Moet je toch de weg op? Het advies is om te reizen met het ov, te fietsen of te carpoolen. En volg de omleidingsborden en niet de route die je navigatiesysteem aangeeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk