Katern

Recreanten Volleybal Nieuwegein pakken de beker in Leiden

De zenuwen liepen op, het wachten duurde lang, maar ze waren er helemaal klaar voor! Zaterdag 22 april jl. was het eindelijk zover, de match tegen de andere finalist Cratos HS2 uit Leiden. Hier hadden de heren van het C-team Recreanten Volleybal Nieuwegein (RVN) het hele jaar hard naar toe gewerkt. Coach Jasper heeft het team de laatste weken helemaal klaargestoomd. De zes mannen in het veld stonden vol spanning, maar vol zelfvertrouwen klaar en gingen maar al te graag van start!

De supporters zaten er klaar voor, familie, vrienden en de die-hard fan base waren zelfs helemaal afgereisd naar Leiden. Er was zelfs een livestream speciaal voor Heren 1 lid Rolf.

Door de geweldige passes van Tim en Robert van RVN, de aanval van Pascal en set-ups van Sander werd de eerste set snel door de Nieuwegeiners met 25-22 binnengehaald. Ook de tweede set werd met de zelfde cijfers gewonnen voor de volleyballers uit Nieuwegein: 25-22. Mede door het tactisch spel van Henk, een stabiele pass van Maarten en de slimme wissel van opslag-koning Jasper.

De derde set werd verloren vanwege het slordige spel van het team uit Nieuwegein. De supporters schreeuwden wat af, maar helaas maakten de spelers van RVN toch de stand wat spannender dan werd gehoopt en verloren de derde set met: 23-25.

De coach van RVN: ‘De vierde set was erop of eronder, alles eruit halen en gaan! ‘R! V! N!’ werd er geschreeuwd vanaf de tribune, zelfs de kijkers van de livestream hielden het niet meer en ook de champagnefles ontpopte al bijna. Het liep lang gelijk op, RVN bleef doorzetten, netjes afmaken en goede tegenstand bieden! De stand was inmiddels 24-22… Het publiek roept: ‘nog 1 1 1 1 1 1!’ Uiteindelijk kwam het matchpunt binnen en werden de heren van RVN uit Nieuwegein Bekerkampioen van Nederland Heren-C.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk