Reconstructie-avond Lotusplantsoen leidt tot nieuwe afspraken

Omdat er veel verschillende interpretaties zijn over toezeggingen en afspraken rond de bouwactiviteiten in het gebied Hoogzandveld – Lekboulevard (Lotusplantsoen) was er vanavond in Kerkelijk Centrum De Rank een reconstructie-avond met bewoners. Een avond waarin, onder gespreksleiding van CU raadslid Martin Monrooij, terug is gekeken op het proces van de afgelopen jaren.

Door het CDA, ChristenUnie en Groenlinks is om deze avond verzocht in de raadscommissie van september. Wethouder Peter Snoeren (D66) zegde dit toe. Voor de politieke partijen was een recent gehouden wandeling met de bewoners de aanleiding voor deze avond. Zij kregen sterk het gevoel dat er tussen bewoners en de gemeente veel ruis is ontstaan over wat er nu wel en niet was afgesproken bij de realisatie van de herinrichting van dit gebied.

Zo is er onder andere onduidelijkheid over wanneer uiteindelijk gestart gaat worden met de bouw van de geplande patiowoningen en hoeveel bomen daarvoor moeten wijken. De bewoners willen vooral dat er geen bomen gekapt gaan worden in het gebied als dat niet noodzakelijkerwijs hoeft, om zo het Lotusplantsoen ook plantsoen te laten blijven. Ook zijn er verschillende opvattingen over hoe er met verkeer moet worden omgegaan in dit gebied als er meer verkeersbewegingen komen door de komst van nieuwe bewoners en gebiedsgebruikers. Daar zijn toezeggingen over gedaan en in de uitvoering lijken andere overwegingen een rol te spelen.

“Het houden van een reconstructie-avond is nieuw en het is ook nog zoeken hoe dat vorm moet krijgen maar het resultaat is al wel dat er gelegenheid was de verschillen bloot te leggen en daarover in gesprek te gaan en tot nieuwe afspraken te komen”, aldus CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild die als een van de initiatiefnemers aanwezig was. Er wordt met bewoners nog een keer gekeken naar de parkeernormen en het effect daarvan op het aantal parkeerplaatsen en er worden pas bomen gekapt nadat de procedure is doorlopen.

Alle reacties en bijdragen aan de reconstructie worden vervat in een document wat, nadat het op verzoek van De Wild eerst is voorgelegd aan de aanwezige bewoners, wordt behandeld in de raadscommissie. De gemeenteraad gaat daarmee een vervolgstap maken, namelijk een politieke reconstructie. Politieke partijen willen weten in hoeverre uitvoering is gegeven aan de kaders die de gemeenteraad heeft meegegeven en de toezeggingen die zijn gedaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk