Bijna iedereen heeft wel een favoriet familierecept stoofvlees. Die van mij is deze oosterse variant.
Erg lekker met rijst of gewoon aardappelen.
Voor 4 personen heb je het volgende nodig:
1 1/2 kilo sucadelappen
1 liter runderbouillon
3 eetlepels plantaardige olie
Kerrie, zwarte peper, komijnpoeder, 2 kruidnagels, 2 groene of rode Spaanse pepers in fijne stukjes, sereh(poeder of stengel), sap van 2 limoenen, 2 eetlepels currypasta, 200 ml kokend water, 2 eetlepels sojasaus zout, 2 eetlepels sojasaus zoet.
3(of meer)teentjes knoflook
4 grote uien
Zeezout
Bloem
1 eetlepel bruine basterdsuiker
Betreft de currypasta, geel is de mildste, rood de pittigste variant, net als de groene of rode peper en andere kruiden al naar gelang uw smaak gebruiken.
De sucadelappen in blokjes van ongeveer 2 cm snijden.
2 eetlepels gewone bloem, zwarte peper naar smaak, wat kerriepoeder en een beetje zeezout erbij, het geheel goed mengen.
In een grote hapjespan de olie verwarmen, het vlees even kort aanbraden, dichtschroeien en uit de pan halen. Uien in grovestukken snijden, knoflook pletten en in dezelfde hapjespan even aanfruiten zonder bruin te laten worden.
Daarbij de runderbouillon, sojasaus, limoensap, currypasta, kruidnagels, fijngesneden pepers en alle andere kruiden en tot kookpunt verwarmen.
Dan het vlees terug in de pan en kokend water erbij tot vlees net onder staat.
Grof gemalen zeezout naar smaak(eventueel niet nodig, de bouillon is ook zout) en de basterdsuiker toevoegen.
Op laag vuur, heel laag vuur,ongeveer 3 uurtjes heel zacht stoven, tussendoor veel proeven en eventueel kruiding naar smaak aanpassen.
Eet smakelijk!
Passende groenten bij deze stoof, zijn haricots verts of sperziebonen en kouseband.
Reacties en eventuele tips graag mailen naar kookgekker@gmail.com en klik hier voor meer recepten.